Dunántúli Atlétikai Club

Hivatalos honlap

headerphoto
Nagyszentjános - DAC a bajnokság 18. fordulójában
2018-03-17 7:10 - Írta: Friesz Zsolt
 
A bajnokság 18. fordulójában a Nagyszentjános SC vendégeként lépnénk pályára. Ellenfelünk a tegnapi nap folyamán jelezte, hogy a pályájuk használhatatlansága miatt kérvényezni szeretné, hogy a mérkőzés a DAC műfüves pályáján kerüljön megrendezésre. A végleges döntés a mai napon fog megtörténni, de a részünkről már elfogadtuk a felkérést. Ezek szerint a Nagyszentjános SC - DAC UP FC bajnoki mérkőzés 2018.03.18-án 15:00 órakor kerül megrendezésre a DAC műfüves pályáján. Nagy szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt. Amennyiben bármilyen más változás történne még a mérkőzésig, azt azonnal jelezni fogjuk a honlapunkon és Facebook-oldalunkon. Hajrá DAC !!!
--------

DAC - Győrzámoly 1-2: Elszomorító vereség
2018-03-11 23:00 - Írta: Friesz Zsolt

Ma délután a DAC csapata a Győrzámolyt látta vendégül. A mérkőzés a várakozásokkal ellentétes végeredménnyel zárult: a DAC az utolsó pillanatokban elvesztette a mérkőzést. Maga az eredmény is elkeserítő volt, de még inkább az összkép, melyet a meccs mutatott.

A mérkőzés napsütésben kezdődött, de a szél az egész első félidőben ellenünk dolgozott. Az első percek tapogatózással kezdődtek, majd az első valamire való támadást az ellenfél vezette, sőt a győrzámolyi csatár 15-ről rá is szúrta a labdát, melyet Nagy Richárd kapusunk le tudott húzni. A 6. percben kétszer is szögletet rúghattunk, mindkettőt Bankó végezte el, de végül nem lett belőlük gól. A 14. percben Kancsó került helyzetbe és 18 méterről becélozta a kaput, de labda magasan a kapu feleltt szállt el. A következő percekben az ellenfél több támadást is vezetett, melynek végén rendre nem a fiatal védőink, hanem a rutinos és fáradhatatlan Jäkl-mester mentett. A 43. percben 18-ról az egyik győrzámolyi támadó lőtt kapura. Kapusunk már verve volt, de végül a felső léc megmentett minket a góltól. A második félidőben minket segített volna végre a szél, ha még lett volna. A 49. percben Bankó kapott hatalmas passzot, de ahelyett, hogy néhány méterről a kapuba továbbította volna a labdát, mely ugyan hazai játékos elé pattant, de az ordító lehetőség így csak egy helyzetté szelidült. Az 52. percben Jäkl nagyszerű passza után Tímárhoz került a labda, aki végül telibe találta a kapust. A 63. percben egy szögletrúgásunk után az ellenfélhez került a labda, ezután a Győrzámoly játékosai gyors kontrát vezettek, melynek eredményeképpen a győrzámolyi csatár egy az egyben vezethette a labdát a kapura. Varga tudta tartani vele az ütemet, de szerelni már csak úgy tudta, hogy a tizenhatoson belül hatástalanította: Vőcsei játékvezető ezt a produkciót egy piros lappal és egy megítélt tizenegyessel értékelte, melyett Babos Attila értékesített is, megszerezve ezzel a vezetést a vendégeknek: 0-1. Innentől emberhátrányban játszottuk végig a mérkőzést. A következő percekben is a Győrzámoly volt veszélyesebb, többször is próbálkoztak távoli kapura lövésekkel 30-35 méterről. A 76. percben bődületesen nagy helyzet maradt ki nálunk: Németh Zoltán ívelt Bankó felé, aki azonban éppen lemaradt a labdáról, ha eléri, biztosan gól lett volna. A 79. percben a Fajkusz a saját térfelünkön szerzett labdát, melyett hosszan passzolt Németh Zoli felé, aki végigzakatolva a pályán egy az egyben vihette a győrzámolyi kapusra, majd magabiztosan a kapuba rúgta a labdát: 1-1. A 88. percben szögletrúgás után hatalmas kavarodás alakult ki a tizenhatosunkon belül, vagy negyed percig egy 5x5 méteres területen pattogott lábról-lábra a labda, majd valamelyik védőnknek sikerült elérni, hogy a labda elhagyja a tizenhatos területét: pechünkre a labda az ellenfélhez került és Török Szabolcs középről 18 méterre a kaputól egy lövést eresztett meg, a labda pedig végül a hálónkban landolt, beállítva ezzel az 1-2-es végeredményt. Ez sajnos már a sokadik olyan meccsünk, melyet az utolsó pillanatokban veszítünk el.

DAC-Utánpótlás FC - Győrzámolyi SE 1-2 (0-0)
Győr, DAC sporttelep, műfüves pálya
2018.03.11. 15:00
Játékvezető: Vőcsei László, asszisztens: Sulyok Zalán
DAC UP FC: Nagy, Fajkusz, Jäkl, Varga, Szücs, Pintér, Markotics, Bankó, Samodai, Kancsó, Csuti
Cserék: Csuti helyére Szauder (65'), Kancsó helyére Németh (75') és Markotics helyére Szikrai (80')
Vezetőedző: Jäkl Antal (ideiglenesen, Kóbor Péter egy meccsre eltiltva)
Győrzámolyi SE: Nagy, Balázs, Hegedűs, Gerencsér, Czvitkó, Babos Péter, Babos Attila, Szombathelyi, Frank, Kovács, Szabó
Cserék: Babos Péter helyére Török (65') és Szombathelyi helyére Tóth (80')
Gólszerzök: Babos Attila (Győrzámoly) 63', Németh Zoltán (DAC) 79' és Török Szabolcs (Győrzámoly) 88'
Piros lap: Varga Tímás (DAC) 62'
Sárga lap: Szücs Dávid (DAC) 41', Hegedűs László (Győrzámoly) 56', Samodai Áron (DAC) 67' és Czvitkó András (Győrzámoly) 73'
--------

DAC - Győrzámoly a bajnokság 17. fordulójában
2018-03-10 8:00 - Írta: Friesz Zsolt
 
A bajnokság 17. fordulójában a Győrzámolyi Sportegyesület csapatát látjuk vendégül. A 2018. március 11-én (vasárnap) 15:00 órakor kerül megrendezésre a DAC sporttelep műfüves pályáján. Minden kedves érdeklődőt nagy szeretettel várunk. Hajrá DAC !!!
--------

DAC - Jobaháza: 16-1 !!! Edzőmeccs gólözönnel.
2018-03-04 20:15 - Írta: Arnold Csaba, Friesz Zsolt
 
Az elmaradt Koroncó - DAC bajnoki rangadó helyett az idei Hégert Ádám Emléktorna döntőjében minket tizenegyesekkel legyőző Jobaházával játszottunk edzőmérkőzést. A tartalékos jobaházi csapat egy percig sem volt egy súlycsoportban a hazaiakkal és 45 perc játék után a DAC már 7:0-ra vezetett a zöld-fehérek ellen, majd  második időben ugyanennyit pakoltunk be az ellenfél hálójába, melyre mindösszesen egy góllal tudtak válaszolni. A 16:1-es végeredmény még így is a Jobaházára nézve volt hízelgő, mert a haza csapat csökkenő koncentrációja miatt még vagy 10 ziccert hagytak ki a DAC játékosai. Góllövőink voltak: Csuti 4  gól, Németh 6 gól, Varga 2 gól, Bankó 2 gól, Markotics 2 gól.
--------
 
Teltház a DAC Jótékonysági Bálon
2018-03-03 12:15 - Írta: Friesz Zsolt

2018. március 2-án 19:00 órai kezdéssel került megrendezésre a 2018-as DAC Jótékonysági Bál a Kristály Étteremben. A rendezvény gyakorlatilag teltházas esemény volt: Csodálatos élmény volt látni a DAC-ot szerető emberek által teljesen megtelt termet... Köszönet minden szervezőnek, fellépőnek és megjelenteknek. Hajrá DAC !!!
--------

Elmarad a Koroncó-DAC bajnoki mérkőzés: helyette DAC-Jobaháza edzőmérkőzés
2018-03-02 10:35 - Írta: Friesz Zsolt
 
A Koroncó-DAC bajnoki mérkőzés a pálya alkalmatlansága miatt elmarad. A meccs 2018. május 1-én lesz lejátszva. A bajnoki mérkőzés elmaradása miatt a 2018. március 4-én (vasárnap) 15:45-kor a DAC - Jobaháza edzőmérkőzés kerül megrendezésre a DAC-műfüves pályáján. Minden kedves érdeklődőt nagy szeretettel várunk. Hajrá DAC !!!
--------

Nagymegyeri Utánpótlás-Kupa: DAC-Aranyérem !!
2018-02-25 7:10 - Írta: Csalogány György, Friesz Zsolt

Utánpótlásunk tovább remekel. A hétvégén a 2007-es korosztály Nagymegyerről hozta el az aranyérmet.

2018. február 24-én a DAC 2007-es utánpótlás csapata vendégeskedett a szlovákiai Nagymegyeren, egy 6 csapatos  tornán. Meseszerűen indult a DAC számára a kupa és az első négy ellenfélen (Győrszentiván SE, Nagymegyer 2008, Dióspatony, Goal Academy Gúta) fiesztát rendezve szaladt át csapatunk. Ezeken a meccseken gyakorlatilag csak a kapusaink nem lőttek gólt és már csak az volt a kérdés, hogy megússza-e valamelyik ellenfelünk 5 kapott gól alatt: Nem sikerült senkinek, így az utolsó mérkőzés a hazai és szintén veretlen Megyer 2007 ellen, gyakorlatilag a torna döntője lett. Az utolsó mérkőzés nagy küzdelmet és hullámzó játékot hozott. Először a mieink szegezték oda a hazai gárdát a kapujukhoz, akik ekkor még Neskov Milán csodálatos egyéni megmozdulásakor a kapufát is segítségül hívták, majd a játék második fele a nagyszerű védekezésről és Csalogány Dávid, a kapusunk óriási bravúrjairól szólt. A 0-0 -ás döntetlennel végződő párharc azt jelentette, hogy a végső győzelem az aranyéremért, kapott gól nélkül a legjobb gólkülönbséggel a DAC utánpótlásé lett. Edzőik, Kati néni és Zoli bácsi méltán büszkék lehettek tanítványaikra! Hajrá DAC!!!
--------

Vasárnapi edzőmérkőzés: DAC - Bácsa: 1-5
2018-02-11 12:31 - Írta: Friesz Zsolt

Bár az eredmény nem ezt tükrözi, a játékban nem mutatkozott meg az osztálykülönbség. A két csapat között a lényegi különbség az volt, hogy míg a mieink kihagyták a helyzeteiket, addig az ellenfél berúgta. Ezen kívül a bácsaiak kondícióban nyílvánvalóan felülmúltak minket.

A tegnapi hőmérséklethez képest meglepően jó időben kezdődött a mérkőzés. melynek  rögtön az elején az ellenfél kapuba is talált, de a gól les címén érvénytelenítve lett.  Az elkövetkező percekben kiegyenlített játék folyt, de a 17. percben a Bácsa betalált a kapunkba: 0-1. Két perccel később újból kapitulált a védelmünk, így a Bácsa már két gólos vezetésre tett szert: 0-2. Ezután csapatunk erőtt vett magán és egyre gyakrabban próbálkozott támadások vezetésével, mely Csuti 28. percben lőtt góljával eredményre is vezetett: 1-2. Az elkövetkező tíz percben méltó ellenfélként jétszottunk, de a félidő utolsó percében mégis a Bácsa szerzett újabb gól, így a csapatok 1-3-as állásnál vonultak pihenőre. A második féldő eleján Józsa és Nagy Roland helyére Németh és Markó állt be. A 14. percben a Bácsa támadója engedett el 18 méterről egy hatalmas bombát, de a labda nem messze a felső léc fellett suhant el. Az elkövetkező 20 percben érdemi eseményt nem történt, nagy csata folyt a középpályán. A 37. percben Samodai 18 méterről lőtt kapu mellé. A következő percben a Bácsa büntetett a kihagyott helyzetért: szögletrúgás után 3 méterről fejesgólt kaptunk: 1-4. Az utolsó percekre a küzdelem még mindig megvolt, de látszott a DAC-játékosokon, hogy a koncentráció és az erő már fogytán van. Egy ellentámadás után a 41. percben 10 méterről Gajdos gurította el a labdát Erbele mellett, beállítva ezzel az 1-5-ös végeredményt. A mérkőzésen gollövők voltak: Csuti Tamás (DAC) 1 gól, Veller Patrik (Bácsa) 3 gól, Kalmár Balázs (Bácsa) 1 gól, Gajdos Krisztián (Bácsa) 1 gól.
--------

DAC - Győrzámoly 8-0: Gólparádé a Győrzámoly ellen
2018-02-10 19:00 - Írta: Arnold Csaba, Friesz Zsolt

Gólzáporos edzőmérkőzést játszott ma a DAC a Győrzámoly ellen. A mérkőzés azért is nagyon hasznos volt, mert remek alkalmat biztosított az újonnan igazolt játékosonak is a bizonyításra.

A mai edzőmérkőzésen minden új fiú helyet kapott a kezdőben. Így a kapuban Nagy Richárd kezdett, a védelem tengelyében pedig Szűcs és Ganzer kapott helyet, míg Fajkusz jobb oldali védőként szerepelt, bal oldalon pedig a jó adottságú 18 éves Varga Tímár kezdett,, jobb futóban pedig a DAC új csillaga Samodai Áron állt csatasorba. A kezdetekkor kiegyenlített játék folyt, egész addig, amíg az ellenfél soraiban játszó legenda, Kovács Lafó erővel bírta. Aztán jöttek sorban a DAC-ziccerek, melyek ekkor még menetrendszerűen kimaradtak. Aztán a félidő közepétől Csuti kétszer és Kancsó is kétszer volt eredményes, beállítva ezzel a 4-0-ás félidei eredményt. A második félidőben is a DAC uralta a játékot: frissebben, gyorsabban működött a hazai gépezet, mint az ellenfelünké, majd újból jöttek a szebbnél-szebb gólok is: először Csuti rúgta meg a harmadik saját gólját, aztán Samodai szerzett egy parádés találatot, végül pedig Németh Zolival is rúgatott kettőt. A DAC-ban pihenőt kapott Tóth Dani és Pintér Dávid és Kugyela is pihent. A 8-0-ás végeredmény a Zámolyra nézve hízelgő, jól védő kapusuknak így is sokat köszönhetnek. Remek ráhangoló mérkőzés volt a március 4-én kezdődő tavaszi bajnoságra. Szép volt fiúk, hajrá DAC, csak így tovább!
--------
 

JUBILEUMI JÓTÉKONYSÁGI DAC BÁL
106 éves a DAC (1912-2018)
2018-02-10 11:30 - Írta: Friesz Zsolt


A bál fővédnökei:
BORKAI ZSOLT (a MOB elnöke, Olimpiai-, Világ-, és Európa-bajnok tornász, Győr polgármestere
BOLLA PÉTER (polgármesteri biztos, a Győr-Moson-Sopron Megyei Labdarúgó Szövetség elnöke)
RÓZSAVÖLGYI LÁSZLÓ (önkormányzati képviselő)

A bál védnökei:
FÜZI GÉZA (a DAC bajnokcsapatának tagja, Magyar Kupa Győztes)
FARKASHÁZY LÁSZLÓ (a DAC UP FC ügyveztője)
ARNOLD CSABA (a DAC UO FC szakosztály-igazgatója)

Időpont:
2018. március 2-án, pénteken 19:00 órakor

Helyszín:
CRYSTAL ÉTTEREM
9024 Győr, Bartók Béla u. 9,

A bál programja:
19:00-19:30 Vendégek érkezése
19:30-19:40 Bál megnyitása
20:00 órától Vacsora
23:30 órától Tombola
(Zene és tánc hajnalig a CRYSTAL Band muzsikájára)

Báli menü:
Köszöntő ital: 1 pohár pezsgő
Főétel:
- Brüni sertésborda
- Mediterrán pulykamell tekercs
- Zöld rizs
- Karika burgonya
- Vegyes savanyúság
Desszert: Crystal somlói galuska mandula chipsszel


Ha Ön vegetáriánus ételt fogyasztana, igényét érkezéskor jelezze a személyzetnek, akik szívesen állnak rendelkezésére.


A BELÉPŐ ÁRA VACSORÁVAL: 5000 FORINT,
amellyel Ön a DAC szakosztályait támogatja

VÁRUNK MINDENKIT NAGY-NAGY SZERETETTEL !!!

HAJRÁ DAC !!!
--------

 
U11: Tornagyőzelem Komáromban !!!
2018-02-04 22:15 - Írta: Csalogány György, Friesz Zsolt

Vasárnap délután a 2007-es korosztályunk remekült szerepelt és elhozta az első helyezést a Komáromi Téli Kupa U11-es versenyéről. Az első körben 4-0-ra vertük a Ladaméri Sasok csapatát és már látni lehetett, hogy a szlovák DAC lehet a legnagyobb ellenfelünk. A második körben aztán találkozott is a két DAC csapat: ez a találkozó 0-0-ás végeredménnyel zárult, bár U11-es csapatunk gyakorlatilag egykapuzott. Innentől aztán versenyfutás indult a két csapat közt a jobb gólkülönbségért, amit végül 23-1-es gólkülönbséggel magasan a győri srácok nyertek meg. A kupán a DAC csapata maga mögé utasította többek közt a szlovák DAC mellett a Ladamért, Koppánymonostort, a Komárom, a Csepel, és a Lábatlan csapatát. Sajnos gólkirályi címet most nem osztottak, de Káli Zsombor a 10 góljával minden bizonnyal a torna legeredményesebb játékosa  lett. Hajrá DAC, csak így tovább, Srácok !!!
--------
 
DAC - KAPUVÁR 6-2... ÉS ÍGY SZÉP A VÉGE...
2018-01-28 21:50 - Írta: Friesz Zsolt

DAC UP FC - KAPUVÁRI SE 6-2
(Alcufer Kupa, második nap, helyezésosztó mérkőzés)
Győr, Magvassy Mihály Sportcsarnok
2018.01.28., 12:40
 
Nagyarányú győzelemmel és közönségszórakoztató játékkal zártuk a tornát megye I-es ellenfelünk ellen. Gólszerzőink Tömböly (2 gól), Fajkusz, Somodai, Kugyela és Tóth voltak.

Mindent együttvéve azt mondhatjuk, hogy sikeresnek nevezhető számunkra a torna, mivel sikerült két megye I-es csapat ellen is győznünk. Nagyon jó alapozás volt a tavaszi bajnoki mérkőzések előtt. Hajrá DAC !!!
--------

DAC - GÖNYŰ 3-1
2018-01-28 21:45 - Írta: Friesz Zsolt

DAC UP FC - GÖNYŰ SE 3-1
(Alcufer Kupa, második nap, Zöld csoport, 2. mérkőzés)
Győr, Magvassy Mihály Sportcsarnok
2018.01.28., 10:50
 
Megérdemelt győzelmet szereztünk a megye I-es Gönyű SE ellen egy küzdelmes mérkőzésen Tömböly duplájával (a 12. és 13. percben). A mérkőzsre a koronát Csuti közeli fejese tette fel, beállítva a 3-1-es végeredményt.
--------
 
DAC - MTE 1-4
2018-01-28 21:40 - Írta: Arnold Csaba, Friesz Zsolt

DAC UP FC - MOSONMAGYARÓVÁRI TE 1904 1-4
(Alcufer Kupa, második nap, Zöld csoport, 1. mérkőzés)
Győr, Magvassy Mihály Sportcsarnok
2018.01.28., 9:20

A véghajráig szoros mérkőzésen maradtunk alul a NB II-es mosonmagyaróvári csapat ellen. Nagyon sokáig 1-2 volt az állás, de a mérkőzés végén többször is kitámadtunk, melyet az MTE gólokkal büntetett. Góllövőnk Tömböly Tamás volt.
--------

Az Alcufer Kupa C csoportjának végeredménye
2018-01-28 12:14 - Írta: Friesz Zsolt

A torna első napján csapatunk az Alcufer Kupa C csoportjának 4. helyén végzett 3 vereséggel, lőtt gól nélkül -14-es gólkülönbséggel. Ha csak a táblázatot nézzük, azt mondhatnánk, hogy esélytelenül léptünk pályára minden mérkőzésen. Ez azonban nem igaz, mert a meccsek nagy részében egyenlő partnerei voltunk az osztályokkal feljebb játszó ellenfeleknek, a végjáték azonban egyszer sem sikerült jól. Íme a teljes eredménysorozat és a tabella:
 
A C-csoport mérkőzései
 
Öttevényi TC 2-0 DAC-Utánpótlás FC
Csorna SE 5-0 DAC-Utánpótlás FC
Gyirmót FC Győr 2-1 Öttevényi TC
Csorna SE 3-2 Öttevényi TC
Gyirmót FC Győr 7-0 DAC-Utánpótlás FC
Gyirmót FC Győr 2-0 Csorna SE

 
A C-csoport végeredménye
 
Hely Csapat M GY D V Gólok GK Pont
1. Gyirmót FC Győr 3 3 0 0 11-1 +10 9
2. Csorna SE 3 2 0 1 8-2 +6 6
3.  Öttevényi TC 3 1 0 2 5-5 0 3
4. DAC-Utánpótlás FC 3 0 0 3 0-14 -14 0

A végeredménynek köszönhetően csapatunk az alsóházi rájátszás zöld csoportjába került, ahol ellenfeleink a Gönyű, a Mosonmagyaróvár és az Öttevény lesznek. 
--------
 
GYIRMÓT - DAC 7-0
2018-01-28 12:14 - Írta: Arnold Csaba, Friesz Zsolt

GYIRMÓT FC GYŐR - DAC UP FC 7-0
(Alcufer Kupa, első nap, C-csoport, 3. mérkőzés)
Győr, Magvassy Mihály Sportcsarnok
2018.01.27., 16:30

A tavalyi NB I-esek nem becsülték le csapatunkat, a legjobb sorukkal játszottak ellenünk és 15 percig szoros mérkőzésen a végén szépségdíjas gólokkal biztosan nyertek!
--------

CSORNA - DAC 2-0
2018-01-28 12:10 - Írta: Arnold Csaba, Friesz Zsolt
 
CSORNAI SE - DAC UP FC 2-0
(Alcufer Kupa, első nap, C-csoport, 2. mérkőzés)
Győr, Magvassy Mihály Sportcsarnok
2018.01.27., 14:15
 
Bár a végeredményt látva nehéz elhinni, de a DAC ezen a mérkőzésen is egyenlő partnernek számított. A különbség csupán az volt, hogy még az NB III-as csapat belőtte az adott lehetőségeit, addig mi kihagytuk minden helyzetünket. A végeredmény nem tükrözi a mutatott játékot.
--------
 
ÖTTEVÉNY - DAC 2-0
2018-01-28 12:05 - Írta: Arnold Csaba, Friesz Zsolt

ÖTTEVÉNY TC - DAC UP FC 2-0
(Alcufer Kupa, első nap, C-csoport, 1. mérkőzés)
Győr, Magvassy Mihály Sportcsarnok
2018.01.27., 13:30
 
Hatalmas küzdelemben a mérkőzés végéig egyenlő partnerei voltunk az öttevényi csapatnak, de sajnos gólt nem sikerült lőnünk, így a végeredmény 2-0-ra alakult.
--------
 
DAC-BÁL A CRYSTAL ÉTTEREMBEN
2018-01-20 7:45 - Írta: Friesz Zsolt
 
Kedves DAC-szimpatizánsok, Szurkolók!
 
2018-ban is megrendezésre kerül a DAC-Bál, melyre nagy szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt. A rendezvény 2018. március 2-án (pénteken) lesz megtartva a győri Crystal Étteremben.
 
Köszöntő italként egy pohár Törley pezsgőt kínálunk.
A menü a következőkből fog állni:
- Brünni sertésborda
- Mediterrán pulykamell-tekercs krémsajttal
- Zöld rízs, karika-burgonya
- vegyes savanyúság
- Dessert: Crystal somlói galuska mandula-chipsszel
 
A zenét hajnalig a Crystal Band szolgáltatja, közben pedig lesz műsor, tánc. játék, tombola sok-sok értékes nyereménnyel! A meghívók ára étkezéssel együtt 5000 forint / fő, amivel a DAC-csapatait is támogatod !!! Nagy-nagy szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt. Hajrá DAC !!!
--------

XVI. ALCUFER KUPA / XIII. HORVÁTH FERENC EMLÉKTORNA 
2018-01-15 22:00 - Írta: Friesz Zsolt

Idén is részt veszünk az Alcufer Kupán, mely most is a Magvassy Sportcsarnokban kerül megrendezésre. Csapatunk a C csoportba lett sorsolva, éppúgy mint a Gyirmót FC Győr, a Csornai SE és az Öttevény. A csoportkörben 2018. január 27-én a következőmérkőzéseket fogjuk játszani:

13:30-kor: Öttevény - DAC-Utánpótlás FC
14:15-kor: Csornai SE - DAC-Utánpótlás FC
16:30-kor: Gyirmót FC Győr - DAC-Utánpótlás FC

Vasárnap a csoportban elfoglalt helyezésünk alapján vagy az alsóházi (3. vagy 4. hely esetén), vagy pedig a felsőházi (1. vagy 2. hely esetén) rájátszásban veszünk majd rész. Ennek részleteiről majd akkor fogunk tájékoztatást adni. Az Alcufer Kupa teljes programja pdf-formátumban letölthető a honlapunk 'Letölthető anyagok" menüpontjából. Reméljük, hogy sokan fognak szurkolni csapatunknak a torna során. Hajrá DAC! 
--------

Majlinger Kupa 2. nap: A két bekapott gól a Majlinger Kupa végét jelentette számunkra
2018-01-14 12:00 - Írta: Friesz Zsolt

A reggel negyed kilences kezdés csaptunk meglátszott csapatunk minden játékosán, és az ellenfél két góljára nem tudtunk válaszolni. 

DAC UP FC - ZSÉFA 0-2
DAC: Erbele, Szikrai, Tóth, Pintér, Kugyela, Kancsó. Cserék: Nagy, Németh, Csuti, Tömböly, Markotics, Bankó, Kovács, Józsa
Ellenfelünk játékban felénk nőtt, és játékosainkon mindvégig látszódott a fáradtság. Mindazonáltal a torna elérte célját és a csoportkör meccsein mutatott játék és a csodaszép gólok sok szép percet szereztek a jelenlévő DAC-szurkolóknak.
--------

Majlinger Kupa 1. nap: Továbbjutás csoportelsőként, veretlenül
2018-01-14 03:30 - Írta: Friesz Zsolt

A mai nap bravúros teljesítményt nyújtott csapatunk a Majlinger Kupában Ikrényen: 3 győzelemmel és 1 döntetlennel +8-as gólkülönbséggel csoportelsőként jutottunk tovább a B csoportból. A DAC mind a négy mérkőzésen ellenfele felé nőtt játékban. Szebbnél szebb gólokkal bizonyították játékosunk, hogyan dobog a DAC-szív!

1. mérkőzés: Pancho FC - DAC UP FC 0-1
DAC: Egyházi, Szikrai, Tóth, Pintér, Kancsó. Cserék: Németh, Csuti, Tömböly
Gólszerző: Pintér Dávid (14')
Már rögtön a mérkőzés elején elhúzhattunk volna több góllal, de az ellenfél kapusa minden lövésünket bravúrokkal hárította. A meccs nagy részében fölényben játszottunk, ami végül a 14. percben góllá érett, kialakítva ezzel az 1-0-s megérdemelt győzelmet.

2. mérkőzés: Csőlavina FC - DAC 2-2
DAC: Nagy, Markotics, Tóth, Tömböly, Pintér, Kancsó. Cserék: Kugyela, Németh, Bankó, Csuti
Gólszerzők: Markotics Dominik (4'), Csuti Tamás (10')
A negyedik percben Markotics szerzett gólt, melyre az ellenfél a 9. percben válaszolt. Egy perccel később Csuti is betalált. A 13. percben a játékvezető 2 percre kiállította Kancsót, így a hátralévő két percet emberhátrányban játszotta le csapatunk, mely meg is bosszulta magát: az ellenfél a 14. betalált a kapunkba, kialakítva ezzel a 2-2-es végeredményt.

3. mérkőzés: Kapuvár - DAC 0-4
DAC: Egyházi, Szikrai, Markotics, Tóth, Pintér, Kancsó. Cserék: Kugyela, Bankó, Németh, Tömböly, Kovács, Csuti.
Gólszerzők: Markotics Dominik (4'), Kancsó József (5'), Tömböly Tamás (11'), Kugyela Krisztián (14')
Igazi gálamérkőzés lett a Kapuvár elleni meccsből, szebbnél szebb gólokkal, melyre aztán a kapuváriak válaszolni sem tudtak. A nagy csapatban most mutatkozott be először Kovács Imre, aki szép játékával méltó tagja volt a nagy arányú győzelmet szerző DAC-nak,

4. mérkőzét: Győrújfalu - DAC 0-3
DAC: Nagy, Szikra, Kugyela, Pintér, Csuti, Kancsó. Cserék: Németh, Bankó, Tóth, Tömböly, Markotics.
Gólszerzők: Kancsó József (3'), Csuti Tamás (7'), Markotics Dominik (11')
Kancsó már a 3. percben betalált, megadva ezzel az alaphangulatot az egész mérkőzésnek. Gyakorlatilag mindvégig fölényben játszottunk. Csuti 7. percben, majd Markotics 11. percben szerzett góljával végül 3-0 arányban megnyertük ezt a mérkőzést is és 10 rúgott, 2 kapott góllal csoportelsőként juttunk tovább a B csoportból.

A B CSOPORT VÉGEREDÉNYE:
Hely Csapat M Gy D V Gólok GK Pont
1. DAC-Utánpótlás FC 4 3 1 0 10-2 +8 10
2. Csőlavina FC 4 3 1 0 9-4 +5 10
3. Pancho FC 4 2 0 2 4-4 0 6
4. Győrújfalu SE 4 1 0 3 1-5 -4 3
5. Kapuvári SE 4 0 0 4 1-10 -9 0

A B csoport további mérkőzései:

Pancho FC - Győrújfalu 1-0
Kapuvár SE - Csőlavina FC 1-3
Győrújfalu - Kapuvár SE 1-0
Pancho FC - Kapuvár SE 2-0
Győrújfalu - Csőlavina FC 0-1
Pancho FC - Csőlavina FC 1-3
--------

Újévi ajándék a DAC Öregfiúktól
2017-12-31 11:15 - Írta: Arnold Csaba, Friesz Zsolt

Gyirmót Retró - DAC Old Boys 3-4 (2-0)

A Gyirmót kezdett jobban, Germán után Vollai is kapufás gólt lőtt, így elhúzott a gyirmót, de aztán a DAC kapújában remeklő Nagy Kornél lehúzta a redőnyt és felpörgött csapatunk, Előbb Keszei lötte ki a jobb felső pipát, aztán Teidl Ferenc pimasz góljával egyenlítettünk, majd Máté Sziszi is gólra váltott egy szép kombinációt. A sluszpoént Szalay Berger Péter remek cselsorozata indította el, aki elfektette a védőket aztán Vörös kapus is kapitulált, majd önzetlenül a gólvonalon álló Birkáshoz passzolt és a volt szenátorunk nem hibázott. Végül Oross is betalált, és a maradék másodperceket már győzelmi mámorban gurigázták végig a Nádorvárosiak
A GYŐZELEM A DAC-SZÍV DIADALA VOLT !!!!!
--------

Téli DAC-programok
2017-12-22 17:30 - Írta: Friesz Zsolt

Íme néhány fontos esemény a DAC téli felkészülési időszakából:

2018. január 13-14.: Majlinger Kupa Ikrényen
2018. január végén: Alcufer-Kupa a Magvassy sportcsarnokban
2018. március 2. 19:00-kor: DAC-Bál a Crystall Étteremben
2018. március 11.: Koroncó - DAC bajnoki mérkőzés

Mindenkit várunk nagy szeretettel az összes felsorolt eseményen. Hajrá DAC !!!
--------

Riport Németh Zoltánnal
2017-12-17 11:00 - Írta: Friesz Zsolt

Honlapunk Riportok menüpontjában valamint a Facebook-oldalunkon már olvasható a DAC 20 éves csatárával készített interjúnk.  A szimpatikus fiatalember mesélt terveiről, a csapatról a klubról. Jó szórakozást a riport olvasásához.
--------

DAC évzráró összejövetel
2017-11-28 20:48 - Írta: Friesz Zsolt

A DAC évzáró összejövetele e hét szombaton (2017.12.02.) 18:00 órai kezdéssel kerül megrendezésre a győri Kristály Étteremben (9024 Győr, Bartók Béla u. 9.).
--------

DAC - Győrújbarát 0-1: A csapatra büszkék lehetünk, a játékvezetésre nem...
2017-11-19 9:30 - Írta: Arnold Csaba, Friesz Zsolt

Botrányos mérkőzésen vagyunk túl. Ha csak a kiosztott lapok számát nézzük, már az sokmindent elárul: 6-1. Kovács Erik játékvezető Józsának pirosat, míg Markoticsnak, Szaudernek, Némethnek, Pintérnek és Tóthnak sárga lapot adott, holott durva játékról a mérkőzés egészében szó sem volt. Ami a játékot illeti, csapatunk kitartóan küzdött a Győrújbarát ellen, a döntetlent mindenképpen megérdemelte volna, de a szerencse sajnos nem mellettünk állt.... sajnos megint nem...
 
A mérkőzés a vendégcsapat programjának figyelembevételével került szombaton megrendezésre, és ezzel azt az előnyt is megadtuk, hogy Jäkl és Obertol is hiányzott a védelem tengelyéből. A mérkőzés győrújbaráti letámadásokkal indult, de igazán nagy helyzetei a DAC-nak voltak, hiszen Kancsó kétszer állt a kapussal szemben, de mind kétszer elhibázta a ziccert. A második félidőben viszont változott a játékvezetői felfogás és olyan dolgok játszódtak le, amit Járeb Jutka is észrevételezett ugyanennél a játékvezetőnél az egyik dunaszegi meccsen: Előbb Kóbor mestert állította ki egy ártalmatlan reklamálás miatt, utána Józsa Balázs vitatta, hogy a labda kint volt már és ő is azonnal pirosat kapott, míg a kemény de sportszerű mérkőzésen  további 5 sárgalapot osztott ki nekünk. Szinte minden megmozdulásunkat sárgával honorálta ez a fiatalember, aki csak kárt okozhat a labdarúgásnak, hasznot nem, mert alkalmatlan erre a pályára. Az ellenfél egyetlen kapura lövése viszont egy oldalvonalon túlvezetett labdából történt, amiből persze gól is született: 0-1. A DAC nem adta fel, keményen küzdött az egyenlítésért. Mindenki odatette magát, és 10 emberrel is kapujához szegezte ellenfelét, de a lehetőségek és helyzetek sajnos kimaradtak. A látottak alapján a hazai csapat 1 pontra mindenképp rászolgált volna, de ekkora bírói nyomást nem tudott elviselni. A csapatunk csak dícséretet érdemel, lelkesedéséért, akarásáért és küzdeni tudásáért. Ha ezt a mentalitást átvisszük a tavaszra, akkor lesznek még szép pillanataink.

DAC UP FC - Győrújbarát SC 0-1 (0-0)
Győr, DAC műfüves pálya
2017.11.18. 14:00
Játékvezető: Kovács Márk, asszisztensek: Fehérvári Tamás és Makkos Gulyás Imre
DAC UP FC: Egyházi, Tóth, Szikrai, Markotics, Pintér, Bankó, Kugyela, Németh, Józsa, Kancsó, Szauder
Cserék: Németh helyére Markó (73') és Kancsó helyére Karakas (75')
Vezetőedző: Kóbor Péter
Győrújbarát SE: Koncz, Gáspár, Boros, Németh, Buza, Ladiszladesz, Kolontári, Csillag, Polócz, Tóth, Mahál
Cserék: Polócz helyére Kemény (58'), Gáspár helyére Váczi (77') és Csillag helyére Sulyok (81')
Gólszerzök: Mahál Benjámin (Győrújbarát) 68'
Kiállítás: Józsa Balázs (DAC) 68'
Sárga lap: Markotics Dominik (DAC) 43', Szauder Bence (DAC) 52', Németh Zoltán (DAC) 62', Pintér Dávid (DAC) 63', Tóth Dániel (DAC) 70' és Mahál Benjámin (Győrújbarát) 84'
--------

DAC - Győrújbarát a bajnokság 15. fordulójában
2017-11-14 19:20 - Írta: Friesz Zsolt
 
Az őszi idény utolsó fordulójában a DAC a Győrújbarátot látja vendégül. A mérkőzés 2017. november 18-án (szombaton) 14:00 órakor került megrendezésre a DAC sporttelep műfüves pályáján. Minden kedves érdeklődőt nagy szeretettel várunk. Hajrá DAC!!!
--------

Börcs - DAC 2-1: Kiegyenlített küzdelem szomorú befejezéssel...
2017-11-12 22:00 - Írta: Friesz Zsolt

Egy újabb vereseség, mely nem volt bekalkulálva és a látott teljesítmény sem azt mutatta, hogy ezt érdemelte volna a csapat. A meccs forgatókönyve már sokadszorra hasonló volt: korán megszerzett DAC-os vezetés, második félidős egyenlítés, majd egy utolsó pillanatokban bakapott gól és így vereség.

Az ellenfél fiatal játékosainak is köszönhetően nagy irammal kezdődött a mérkőzés, mely végig kiegyenlített játékot hozott. Tóth Dániel a 28. percben megszerezte a DAC-nak a vezetést, melyre az első félidőben a Börcs már nem tudott válaszolni. A 62. percben egy pontrúgásból tudott egyenlíteni az ellenfél számunkra elég szerencsétlen körülmények között. Az egyenlítés után is nagy küzdelem folyt, igazán egyik csapat sem nőtt jelentősen a másik fölé, így az 1-1-es döntetlen akár igazságos eredménynek is nevezhető lett volna. A 90. percben azonban Erbele rosszul sikerült kiadása után a Börcs megszerezte a labdát és Kormos Zoltán beállította meccs végeredményét: a 2-1-et. A játékosok és a szurkolók számára is a legfájóbb dolog az, hogy már sokadszorra vesztünk el mérkőzést az utolsó pillanatokban úgy, hogy az egész játék összképében a vereség egyáltalán nem volt benn, sőt...

Börcs KSE - DAC-Utánpótlás FC 2-1 (0-1)
Börcs, Börcsi sportpálya
2017.11.12. 14:00
Játékvezető: Szikra Gábor, asszisztens: Máté Márk
Börcs KSE: Sallay, Végh, Horváth, Németh, Bejczi, Csöndör, Kormos, Földi, Kovács, Csordás, Gitt
Cserék: Bejczi helyére Gacza (67'), Végh helyére Rácz (87') és Csöndör helyére Nagy (87')
Vezetőedző: Horváth Csaba
DAC UP FC: Erbele, Szikrai, Markó, Tóth, Markotics, Kugyela, Bankó, Pintér, Németh, Kancsó, Szauder
Cserék: Markó helyére Pongrácz (69')
Vezetőedző: Kóbor Péter
Gólszerzök: Tóth Dániel (DAC) 26', Földi Zoltán (Börcs) 62' és Kormos Zoltán (Börcs) 90'
Sárga lap: Csöndör Martin János (Börcs) 58', Kovács Bálint (Börcs) 74' és Bankó Balázs (DAC) 80'
--------

Börcs KSE - DAC-Utánpótlás FC mérkőzés a bajnokság 14. fordulójában
2017-11-07 18:00 - Írta: Friesz Zsolt

A bajnokság 14. fordulójában a Börcs KSE vendégei leszünk. A mérkőzés 2017. november 12-én 14:00 órakor kerül megrendezésre a börcsi sportpályán. Hajrá DAC !!!
--------

DAC - Abda 0-1: Kiegyenlített mérkőzés szerencsétlen végjátékkal...
2017-11-05 22:30 - Írta: Arnold Csaba, Friesz Zsolt

Bár a meccset elveszítettük, mégsem elkeserítő a helyzetünk. A csapat játékán egyre inkább látszódik az összefogottság, illetve az, hogy a játékosok felvették a megyei másodosztály ritmusát.
 
A mérkőzés nagy részét óriási csata, nagy taktikai harc, jó iram és sportszerű játék jellemezte és a látottak alapján két egyenlő erő küzdelmét élvezhettük. Változás a 70. perctől történt, amikor az Abda 4 cserejátékost küldött a pályára: ezután beszorultunk a saját kapunk elé, bár a zórványos kontráink is veszélyesek voltak. Már mindenki elkönyvelte a döntetlent, amikor a 87 .percben Herczeg piszkált bele egy előreívelt labdába, ami becsorgott a hosszú sarokba: 0-1. A látottak alapján a DAC rászolgált volna az 1 pontra, de a szerencsésebb vendégcsapat nem teljesen érdemtelül vitte haza a 3 pontot.

DAC UP FC - Abda SC 0-1 (0-0)
Győr, DAC műfüves pálya
2017.11.05. 14:00
Játékvezető: Varga Dávid, asszisztensek: Mester Ádám és Makkos Rozália
DAC UP FC: Erbele, Obertol, Szikrai, Markotics, Pintér, Kugyela, Tóth, Bankó, Szauder, Csuti, Kancsó
Cserék: Csuti helyére Németh (21'), Bankó helyére Markó (82') és Kancsó helyére Karakas (87')
Vezetőedző: Kóbor Péter
Abda SC: Boráros, Stumpfel, Orosz, Kozma, Magyar, Szalai, Bodor, Németh Patrik, Sebők, Dékány, Szűcs
Cserék: Szalai helyére Herczeg (65'), Bodor helyére Kelemen (65'), Dékány helyére Szalai (65') és Sebők helyére Szórádi (67')
Gólszerzök: Herczeg Ferenc (Abda) 87'
Sárga lap: Szikrai Tamás (DAC) 45', Kugyela Krisztián (DAC) 74', Stumpfel Bálint (Abda) 83' és Herczeg Ferenc (Anda) 90'
--------

DAC - Abda a bajnokság 13. fordulójában
2017-10-31 18:45 - Írta: Friesz Zsolt

A bajnokság 13. fordulójában az Abda SC-t látjuk vendégül. A meccs igazi rangadó, remélhetően sok néző fog kilátogatni a meccsre. A mérkőzés 2017. november 5-én 14:00 órakor kerül megrendezésre a DAC sporttelep műfüves pályáján. Mindent bele fiúk, hajrá DAC !!!
--------

Edzői nyilatkozatok a Rábapatona - DAC meccs után
2017-10-31 06:20 - Írta: Friesz Zsolt

Kóbor Péter, a DAC vezetőedzője: "Megérdemelt győzelmet arattunk, a sáros, folyamatos játékra alkalmatlan pályán."

Végh László, a Rábapatonai Besenyő SE vezetőedzője: "Az első félidei hozzáállás nem csak a focipályán, hanem az élet bármely területén is elfogadhatatlan. A második félidőben már megmozdult valami, de azzal már nem voltunk kint a vízből. Tudomásul kell vennünk, hogy befektetett munka nélkül, nincsen eredmény."
--------

Rábapatona - DAC 2-5: DAC-gólparádé, megérdemelt győzelem
2017-10-29 20:00 - Írta: Friesz Zsolt

A DAC nagyarányú győzelmet aratott idegenben a Rábapatona ellen. A mérkőzés a rettentő nehéz terepviszonyok és az extrém időjárás ellenére is igazi gólfesztivállá vált. Kancsó József meglőtte valószínűleg az idény legszebb gólját. Az egyetlen negatívum Szauder Bence sérülése volt.

Középkezdés utána nagyon bekezdett a DAC: azonnal eljutottunk az ellenfél kapujáig és egyből megszerezhettük volna a vezetést, de az első támadás végeredménye két hatalmas kapufa lett. Ahogy a meccs kezdődött, olyan volt a folytatás is: folyamatos DAC-os mezőfölény alakult ki a pályán. A 12. percben Kancsó rúgott kapura 20 méterről, de nem lett a rúgásból gól. A 15. percben megrúgták Szaudert, akinek a térde úgy sérült, hogy nem tudta folytatni a mérkőzést. Helyére Obertol állt be. A 18. percben fölényünk góllá ért: 20 méterre a kaputól Kugyela indult meg, majd körülbelül 10 méterről nem hibázott: 0-1, megvolt a vezetés. Az ellenfél első nagy helyzetéig majdnem fél óra telt el: nagy kavarádás alakult ki a tizenhatosunkon belül, melynek végén Bankó mentett szögletre. Az ezt követő szögletrúgásból végül nem lett nagyobb helyzet. A 27. percben Csuti indult meg jobb oldalon és a támadás végén 10 méterről a kapuba lőtt: 0-2. Öt perccel később egy átadás után Kancsóhoz került a labda, aki háttal a kapunak egy pillantra megállt, majd fordulás után ívelt lövéssel a kapuba juttatta a labdát: 0-3. Ezzel a szépségdíjas találattal Kancsó József a meccs - de lehet hogy az eddigi idény - legszebb gólját lőtte. A 38. percben Obertol futott alá a labdának. Hibáját Torma Attila használta ki, aki kapura tört és gólt rúgott: 1-3. A kapott gólra még sikerült az első félidőben válaszolnunk: a 40. percben Markotics szögletet rúgott, melyet sikerült az egyik rábapatonai védőnek kifejelni. A labda végül Pintérhez került, aki elvitte a szélen, majd beadta. Az első kapura lövésünket Nagy Kornél kapus még hárítani tudta, de ezután Kancsó 4 méterről a kapuba talált: 1-4. A második félidő rábapatonai fölénnyel kezdődött. A 48. percben Torma Attila kapott passzot, majd 8 méterről a kapunkba juttatta a labdát: 2-4. A 49. percben Pintér a jobb szélről körülbelül 18-20 méterről a kapura szúrta a labdát, melyhez az ellenfél kapusának csak újheggyel sikerült hozzáérni. Az 54. percben Csuti lőtt 12-ről a kapura, de Nagy Kornélnak sikerült a helyzetet megint szögletre hárítani. A 62. percben Markotics rúgott 20 méterről szabadrúgást, de a lövést a patonai kapus meg tudta fogni. A 63. percben Kancsót buktatták a tizenhatoson belül: Czinder bíró befújta a tizenegyest, melyet Kugyela sikeresen értékesített is, ekkor azonban középkezdés helyett a játékosok és a közönség legnagyobb megdöbbenésére kirúgást ítélt... Máig sem értjük, hogy ennek mi volt az oka. A 75. percben Csuti ívelt Markoticshoz, aki megindult a labdával, majd a a kapura eresztett lövése a kapufáról bepattant, beállítva ezzel a 2-5-ös végeredményt. Összességében elismerés illeti a csapat minden tagját a mutatott játékért, valamint azért is, hogy a már első félidőben megszerzett jelentős előny ellenére is tovább hajtottak. Tóth Dani a második félidőben mutatott játékával hatalmas segítséget nyújtott a támadásaink felépítésében, és a mai nap Erbele is szinte hiba nélkül védett. Ami Kancsó játékát illeti: lecserélésekor még az ellenfél edzője is külön gratulált neki. Szauder Bencének pedig minél hamarabbi felépülést kívánunk. Hajrá DAC, így tovább fiúk, nagyon szép játék volt!

Rábapatonai Besenyő SE - DAC-Utánpótlás FC 2-5 (1-4)
Rábapatona, Rábapatonai sportpálya
2017.10.29. 14:00
Játékvezető: Czinder Imre, asszisztens: Cseszregi Gergő
Rábapatonai Besenyő SE: Nagy Kornél, Bán, Nagy Ervin, Torma, Bognár, Vajda, Gáspár, Fehér, Szabó, László
Cserék: n/a
Vezetőedző: Végh László
DAC UP FC: Erbele, Jäkl, Szikrai, Tóth, Markotics, Kugyela, Bankó, Pintér, Csuti, Kancsó, Szauder
Cserék: Szauder helyére Obertol (15'), Csuti helyére Markó (87') és Kancsó helyére Németh (87')
Vezetőedző: Kóbor Péter
Gólszerzök: Kugyela Krisztián (DAC) 18', Csuti Tamás (DAC) 27', Kancsó József (DAC) 32' és 40', Torma Attila (Rábapatona) 38' és 48' és Markotics Dominik (DAC) 75'
Sárga lap: Kancsó József (DAC) 85' és Bán Bertalan (Rábapatona) 90'
--------

Rábapatonai Besenyő SE - DAC-Utánpótlás FC mérkőzés a bajnokság 12. fordulójában
2017-10-26 21:45 - Írta: Friesz Zsolt

Ezen a hétvégén ellenfelünk a tabella 8. helyén álló Rábapatona lát minket vendégül. A mérkőzés 2017. október 29-én 14:00 órakor kerül megrendezésre a rábapatonai sportpályán. Hajrá DAC !!!
--------

DAC - Bőny 2-1: A szív diadala...

2017-10-23 8:45 - Írta: Arnold Csaba, Friesz Zsolt

Nagy akarat, kitartás és küzdőképesség jelemezte ezen a hétvégén csapatunk minden egyes játékosát. A végig szakadó esőben megérdemelt győzelmet szerzett a DAC csapata.
 
Mindkét csapat nagy elánnal vetette bele magát a küzdelembe, szinte egy pillanatra sem álltak le a felek, hisz mindkét csapat bizonyítani akarta, hogy többre hivatott eddigi produkciójánál. A DAC-nak sikerült fölényt kiharcolnia és ennek következtében Kancsó futotta le védőjét a jobb szélen, majd lecselezte magát az alapvonalig, ahonnan beadása kihagyhatatlan helyzetbe hozta Bankó Balázst, aki 3 méterről nem is hibázott: 1-0. Ezután Kugyela villant meg, de éles lövése elsuhant a kapu mellett, majd Csuti került kétszer is nagy helyzetbe, de mindkétszer elhibázta azt. A második félidőben a Bőny megpróbált támadólag fellépni, de a jól záró DAC védelem Pintér irányításával hárítani tudta akcióikat, és a hazai kontrák is veszélyesek voltak. A 64. percben egy tetszetős nádorvárosi támadás végén Markotics pazarul centerezett középre, ahol az érkező Csuti már nem hibázott és 10 méterről a jobb felsőbe lőtte az új Adidas meccslabdát: 2-0. Ezután jobbára mezőnyjáték folyt a pályán: a DAC játszott veszélyesebben és Németh Zoli dönthette volna el a mérkőzést, de a kapusról kipattanót 6 méterről rosszul találta el. A 88. percben egy bőnyi kontra után Zobák Richárd kézzel tette maga elé a labdát és a hálóba lőtt: 2-1. A hátralévő perceket csapatunk taktikusan az ellenfél kapuja előtt töltötte és biztosan tartotta meg a nagyon fontos 3 pontot. Összességében a DAC egy nagyiramú, küzdelmes mérkőzésen taktikusan, helyenként jól játszva győzött a nagy akarással küzdő ellenfele ellenében.

DAC UP FC - Bőny SE 2-1 (1-0)
Győr, DAC műfüves pálya
2017.10.22. 15:00
Játékvezető: Görög Márió, asszisztensek: Hagen Balázs
DAC UP FC: Egyházi, Obertol, Szikrai, Markotics, Pintér, Kugyela, Tóth, Bankó, Szauder, Csuti, Kancsó
Cserék: Kancsó helyére Németh (64') és Obertol helyére Pongrácz (87')
Vezetőedző: Kóbor Péter
Bőny SE: Gyalog, Zobák Richárd, Lóránt, Németh, Mógor, Varga, Zobák Bálint, Csehi, Termeczky, Zsédely, Virág
Cserék: -
Vezetőedző: Lódi Tamás
Gólszerzök: Bankó Balázs (DAC) 13', Csuti Tamás (DAC) 67' és Zobák Richárd (Bőny) 87'
Sárga lap: Németh Zoltán (DAC) 89' és Csehi Róbert (Bőny) 89'
--------

DAC - Bőny a bajnokság 11. fordulójában
2017-10-20 19:00 - Írta: Friesz Zsolt

A bajnokság 11. fordulójában a Bőny SE-t látjuk vendégül. A mérkőzés 2017.10.22-én 15:00 órakor kerül megrendezésre a DAC sporttelep műfüves pályáján. Minden kedves érdeklődött nagy szeretettel várunk a mérkőzésre. Hajrá DAC !!!
--------

Kajárpéc - DAC 2-0: Nem megérdemelt vereség... menetrendszerű védelmi hibák
2017-10-15 21:00 - Írta: Arnold Csaba, Friesz Zsolt

Csapatunk újabb vereséget szenvedett, most idegenben. Ez a vereség azért fájó, mert ha a meccs egészét nézzük, akkor sokkal többet tettünk mi a győzelemért, mint ellenfelünk. Az ellenfél viszont kegyetlenül kihajnálta védelmi hibáinkat és ennek az eredménye lett a 2-0-ás végeredmény.

Az első félidő feléig jól játszottunk: Csuti és Kancsó révén ajtó-ablak helyzeteket hagytunk ki, aztán jött a menetrendszerű védelmi hiba, amikor a kajárpéci csatár szinte az alapvonalról szerzett gólt. A hazaiak ezután is uralták a hátralévő perceket, majd a félidő után csapatunk szinte végig egykapuzta a második félidőt, helyzeteket dolgozott ki és jól is játszott, de egy kósza falevél az utolsó percekben megint behullott és ezzel el is dőlt minden. Összességében a DAC teljesen egyenrangú partnere volt a hazaiaknak és a látottak alapján 1 pontra rászolgált volna.

Kajárpéc Herold-Trans SE - DAC-Utánpótlás FC 2-0 (1-0)
Kajárpéc, Kajárpéci sportpálya
2017.10.15. 15:00
Játékvezető: Mogyorósi László, asszisztens: Hagen Balázs
Kajárpéc SE: Nagy, Laposa Roland, Szimeiszter, Czinder, Zsédely, Gerencsér, Bánhalmi, Lencse, Nátz, Schauer, Bánhalmi
Cserék: Czinder helyére Kocsis (57'), Bánhalmi helyére Laposa Milán (80'), és Lencse helyére Tóth (80')
Vezetőedző: Takács Szilárd
DAC UP FC: Erbele, Jäkl, Szikrai, Tóth, Markotics, Kugyela, Bankó, Pintér, Csuti, Kancsó, Szauder
Cserék: Csuti helyére Józsa (66'), Kugyela helyére Obertol (73') és Kancsó helyére Németh (80')
Vezetőedző: Kóbor Péter
Gólszerzök: Bánhalmi Gergő (Kajérpéc) 12' és Gerencsér Krisztián (Kajárpéc) 87'
Sárga lap: Szimeiszter Attila (Kajárpéc) 31', Czinder Gábor (Kajárpéc) 35', Pintér Dávid (DAC) 58', és Szikrai Tamás (DAC) 62'
--------

Kajárpéc Herold-Trans SE - DAC-Utánpótlás FC mérkőzés a bajnokság 10. fordulójában
2017-10-09 21:00 - Írta: Friesz Zsolt

Kajárpécre látogatunk a következő hétvégén. A mérkőzés 2017. október 15-én 15:00 órakor kerül megrendezésre a kajárpéci sportpályán. Hajrá DAC !!!
--------

DAC - Győrújfalu 2-2: Hatalmas küzdelem, igazságos döntetlen
2017-10-08 20:45 - Írta: Arnold Csaba, Friesz Zsolt

A DAC az első félidőben eldönthette volna a mérkőzést, de a jól védő újfalusi kapus gólnak látszó ziccereket hárított, majd a küzdelmes, nyílt sisakos második félidőre kialakult az igazságosnak mondható eredmény a két győzelemre törő csapat között.
 
Nagy elánnal kezdték a csapatok a mérkőzést. Rögtön az első percben Markotics indult meg a szélen, az általa beívelt labdát Kugyela szúrta rá a kapura. Két perccel később Szikrai veszítette el a labdát, mellyel az ellenfél csatára azonnal kapura tört. Jäklnek sikerül az utolsó pillanatban a csatár elől elpöckölni a labdát, mely Erbele irányába haladt, aki ahelyett hogy nagyot rúgott volna a labdába, megfogta azt és így ez hazaadásnak minősült: 8 méterről végezhetett el közvetett szabadrúgást az ellenfél, de végül a sorfalba lőtték a labdát. A 9. percben 18-ról Tóth Dani engedett meg egy hatalmas lövést a kapu irányába, de a labda a felső léc felett elszáguldott. A 14. percben Kugyela szerzett labdát a félpályán, majd megindult vele és 17 méterről kapura rúgta a labdát, melyett Varga kapus szöglete tudott menteni. A 18. percben Csuti 20 méterről rúgótt hatalmas gólt: 1:0, vezet a DAC! Hat perccel később megint Csuti brillírozott, most 15 méterről sült el a lába: lövését az ellenfél kapusa csak nyújtózkodva tudta szögletre menteni. Ezután két szöglet és hatalmas kavarodás következet az ellenfél 16-osán belül, melynek végén Csuti eresztett meg egy csavart lövést, de végül nem lett belőle gól. A 29. percben Tóth Dani rosszul lépett és nagyon erős fájdalmat kezdett el érezni a combjában. Az oldalvonal mellett masszőrünk, Kozicz Krisztián próbálta helyrehozni a sérülést és enyhíteni Dani fájdalmait, de végül cserét kellett kérni. Helyére Karakas Sándor érkezett. Sajnos ő sem volt már a mérkőzés előtt sem 100%-os állapotban, és végül majd fél óra játék elteltével őt is kényszeráségből kellett lecserélni. Az első félidőben több gól nem született, így a félidőben a DAC egygólos vezetés tudatában vonulhatott az öltözőbe. A második félidő győrújfalui fölénnyel kezdődött: először az 50. majd az 52. percben is hatalmas helyzetet hagytak ki a zöld-feketék. Amellett, hogy ellenfelünknek beváltak a cseréi a félidőben, egyre több szabálytalanságot lehett észreveni a pályán, nagyrészt a Győrújfalu játékosai voltak az elkövetők. Ennek ellenére a játékvezető csak 65' percben osztotta ki az első sárga lapot, pedig már ez előtt is nagyon csúnya szabálytalanságokat láthatott a nézőközönség. A 58. percben a győrújfalui mezőfölény góllá érett: 17 méterről Török Ádám végzett el sikeresen egy szabadrúgást, hiszen lövése a rosszul felállított sorfal között Erbele kapujában végződött: 1-1.  Sőt jó tíz percen belül egy sakk-mattra kipasszolgatott támadás végén Pozsonyi Márk góljával már a Győrújfalu vezetett: 1-2. Öt perccel később 17 méterre a kaputól szabadrúgáshoz jutottunk, melyet Jäkl Antal végzett el: előre megbeszélve lágyan kihelyezte a labdát Pintér Dávidnak, aki közelről gólt rúgott: 2-2. Az utolsó negyed óra hatalmas küzdelemmel telt el. A 2-2-es végeredmény a látott játék alapján igazságosnak mondható, bár a szabálytalanságokat látva nem kétséges, hogy a csapatunk sportszerűbb játékot valósított meg. Csapatunkból külön ki kell emelni Bankó Balázs, Markotics Dominik és Pintér Dávid játékát, akik az ellenfél állandó rugdalásaink köszönhetően az utolsó negyed órát, gyakorlatilag bicegve nagy fájdalmak között játszották, és fogakat összeszorítva az utolsó pillanatik csupa szívvel küzdöttel. Ezen kívül tiszteletet illeti Jäkl Antalt, aki igazi vezéremberként hajtotta és irányította csapatunkat és sokszor korát meghazudtoló rohamokat futott végig, hogy egy-egy veszélyes helyzetet meg tudjon oldani.

DAC UP FC - Győrújfalu SE 2-2 (1-0)
Győr, DAC műfüves pálya
2017.09.28. 15:00
Játékvezető: Péter Gábor, asszisztensek: Gulyás Imre
DAC UP FC: Erbele, Jäkl, Obertol, Szikrai, Markotics, Pintér, Kugyela, Tóth, Csuti, Bankó, Szauder
Cserék: Tóth helyére Karakas (33'), Karakas helyére Pongrácz (68'), Kugyela helyére Németh (88') és Csuti helyére Markó (90')
Vezetőedző: Kóbor Péter
Győrújfalu SE: Varga, Puglits, Weiszdorn, Rónaszéki, Farkas Péter, Büki, Takács, Szabó, Kiss, Németh, Béres
Cserék: Puglits helyére Farkas Tamás (46'), Büki helyére Pozsonyi (46'), Takács helyére Török (46'), Németh helyére Fekete (61') és Farkas Péter helyére Takács (67')
Vezetőedző: Szabó Miklós
Gólszerzök: Csuti Tamás (DAC) 18', Török Ádám (Győrújfalu) 58', Pozsonyi Márk (Győrújfalu) 70' és Pintér Dávid (DAC) 75'
Sárga lap: Weiszdorn Bálint (Győrújfalu) 65' és Kiss Martin (Győrújfalu) 79'
--------

DAC - Győrújfalu a bajnokság 9. fordulójában
2017-10-04 18:30 - Írta: Friesz Zsolt

A bajnokság 9. fordulójában a Győrújfalu SE-t látjuk vendégül. Ellenfelünk közvetlenül minket követ a tabellán és hozzánk hasonlóan az előző fordulóban ők is vereséget szenvedtek: a Győrújfalu otthon kapott ki a Győrújbarát csapatától 1-6 arányban. Látván a pannonhalmai meccs pozitívumait is, valamint a Győrújfalu eredményét minden joggal reménykedhetünk egy hazai sikerben. A mérkőzés 2017. október 8-án 15:00 órakor kerül megrendezésre a DAC sporttelep műfüves pályáján. Minden érdeklődőt nagy szeretettel várunk. Hajrá DAC !!!
--------

Pannonhalma - DAC 3-1: Szimpatikus DAC-játék valamint elfogyó erő a második félidőben
2017-10-01 21:00 - Írta: Arnold Csaba, Friesz Zsolt

Félidőben még a DAC vezetett a listavezető elllen idegenben... Ez minden esetre biztató, mert látva csapatunk játékát, még mindig van erő és akarat a játékosainkban a megújulásra, fejlődésre. Bár a DAC újból kikapott, ezt a vereséget sokkal inkább el lehetett fogadni, mint a korábbiakat.

A DAC kultúráltan és ötletesen játszott és mintegy 70 percig méltó ellenfele volt a listavezetőnek, sőt addig kapufákat és helyzeteket hagyott ki csapatunk, de elfogyott az erő és a négy friss pannonhalmi csere jelentős fordulatot hozott a mérkőzésbe, ahol még játékvezetői bakik is súlytották csapatunkat. Köszönjük a hazaiak mesterének elismerését, megpróbálunk építeni rá a jövőben.

Pannonhalma SE - DAC-Utánpótlás FC 3-1 (0-1)
Pannonhalma, Pannonhalmi sportpálya
2017.10.01. 16:00
Játékvezető: Vőcsei László, asszisztens: Hagen Balázs
Pannonhalma SE: Baki, Ress Attila, Ress Tamás, Imre, Molnár Bence József, Molnár Gergely, Novák, Erdélyi, Kállai, Horváth
Cserék: Horváth helyére Forika (46'), Imre helyére Gombolai (59'), Molnár Bence József helyére Csollány (59') és Erdélyo helyére Tóth (82')
DAC UP FC: Erbele, Szikrai, Obertol, Karakas, Tóth, Kugyela, Markotics, Csuti, Józsa, Kancsó, Szauder
Cserék: Karakas helyére Markó (58'), Kugyela helyére Pongrácz (73') és Tóth helyére Kő (90')
Gólszerzök: Csuti Tamás (DAC) 42', Molnár Gergely (Pannonhalma) 60', Novák Csaba (Pannonhalma) 71' és Kállai Márk (Pannonhalma) 80'
Sárga lap: Erdélyi Máté (Pannonhalma) 27', Kugyela Krisztián (DAC) 45', Obertol Richárd (DAC) 63', és Ress Attila (Pannonhalma) 75'
--------

Rangadó a listavezető ellen a bajnokság 8. fordulójában
2017-09-28 21:30 - Írta: Friesz Zsolt

A DAC hétvégén a tabella eslő helyén álló Pannonhalma SE ellen fog rangadót játszani a bajnokság 8. fordulójában. A mérkőzés 2017. október 1-jén 16:00 órakor kerül megrendezésre a pannonhalmi sportpályán. Hajrá DAC !!!

--------

DAC - Pápateszér 5-1: Magabiztos győzelem csodaszép gólokkal
2017-09-25 21:45 - Írta: Arnold Csaba, Friesz Zsolt

Megszületett a várva-várt első hazai győzelem: Itthon tudtuk tartani a három pontot. Bár az ellenfél védelme sokáig tudta tartani magát, végül aztán fölényes DAC-győzelem kerekedett ki a mérkőzésből.
 
Megvan az első hazai győzelmünk! Csapatunk a mai napon nagyon tartalékosan, de végig koncentrálva, egy csapatként küzdve,  helyenként jó játékkal hozta a mérkőzést és gyönyörű gólokkal szórakoztatták a mintegy 100 főnyi közönséget. A pápateszéri csapat sokáig kemény diónak bizonyult, mert harcos, kemény játékuk nem nagyon ízlett a csapatunknak, de a 18. percben Szauder Bence birkózta ki a helyzetet a jobb oldalon és beadásából a jól érkező Markotics Dominik kilőtte a bal alsó sarkot. A gól után is a DAC kezdeményezett többet, de az eredmény a szünetig már nem változott. Szünet után a vendégek léptek fel támadóan, de Kugyela Krisztián egyéni, szép villanása után már 2-0-ra vezettünk. Ellenfelünk nem adta fel és bizony Erbele kapusnak is egyre többször kellett beavatkozni, majd Obertol szerzett labdát a középpályánál és remek labdával indította Németh Zolit, aki kíméletlenül lött a hálóba. A gól után jött az ellenfél becsület-gólja: szabadrúgásból lőtték ki a hosszú sarkot! Ezután sem állt le a  DAC henger, mert elől Németh Zoltán és Csuti keverték meg a védőket, majd az érkező Kugyela Krisztián 16 méterről óriási gólt lőtt a bal felsőbe. Ezt követően Pintér futott el a jobb oldalon, beadása Csutit találta helyzetben, aki megnézte, hová is kell rúgni a pöttyöst és végre a kapu közepébe bombázta nagy erővel a DAC ötödik gólját. Nem sokkal ezután megint óriási helyzeteket hagytunk ki, majd zárszóként szintén Csuti került helyzetbe és 4 méterről a jobb felsőbe célzott, de a teszéri kapus bravúrral védett. Végül is egy hajtós, nagyiramú mérkőzésen mindkét csapat győzelemre játszott, így közönségszórakoztató látványos játék alakult ki, látványos gólokkal, ahol a DAC szerezte meg a nagyon fontos 3 pontot.

DAC UP FC - Pápateszéri SE 5-1 (1-0)
Győr, DAC műfüves pálya
2017.09.24. 16:00
Játékvezető: Csirke Rudolf, asszisztensek: Kovács Márk, Kiss Szabolcs
DAC UP FC: Erbele, Obertol, Szikrai, Pongrácz, Markotics, Pintér, Kugyela, Csuti, Józsa, Szauder, Kancsó
Cserék: Kancsó helyére Németh (46') és Obertol helyére Szeitz (81')
Pápateszéri SE: Samu, Völfinger, Szalóky, Eigner, Ilkó, Németh, Szalay, Lukács, Karvas, Birkás, Varga
Cserék: Németh helyére Lisztes Zsolt (69') és Ilkó helyére Lisztes József (87')
Gólszerzök: Markotics Dominik (DAC) 18', Kugyela Krisztián (DAC) 50', 73', Németh Zoltán (DAC) 64', Ilkó Sándor (Pápateszér) 67' és Csuti Tamás (DAC) 84'
Sárga lap: Pintér Dávid (DAC) 74'
--------

DAC - Pápateszér a bajnokság 7. fordulójában
2017-09-21 19:30 - Írta: Friesz Zsolt

A bajnokság 7. fordulójában a bajnokság jelenlegi sereghajtóját, a Pápateszéri SE-t fogadjuk vendégül. Az előző fordulóban a Pápateszér 2-2-es döntetlent játszott a Győrújbarát ellen. Remélhetően a  vasránapi meccsen mindhárom pontot itthon tudjuk tartani. A mérkőzés 2017. szeptember 24-én 16:00 órakor kerül megrendezésre a DAC sporttelep műfüves pályáján. Hajrá DAC !!!
--------

Tét - DAC 4-0: Innen már csak felfelé lehet
2017-09-17 21:30 - Írta: Arnold Csaba, Friesz Zsolt

4-0 a Tét ellen... ez önmagában még megbocsájtható... hiszen az megye II. egyik legerősebb csapata ellen játszottunk. Ami nagyon fájdalmas, hogy minden meccsen egyre kevesebb játékosra számíthatunk és ez alapvetően befolyásolja a csapat eredményességét és egységét is.

Az első félidőben kiegyenlített játék folyt, a DAC teljesen egyenrangú ellenfele lehetett volna felsőházi ellenfelének, ha nem kap kisiskolás potyagólokat. Az óriási kapushibák összetörték az amúgy is ezer sebből vérző csapatunkat, hisz Kóbor mester nyolc játékosát nélkülözte különböző okok miatt. A téti csapat harmadik góljáig még tisztességesen küzdöttünk, azután viszont teljesen szétesett a gépezet és a 4-0 még ránk nézve volt hízelgő. Súlyt minket még az is, hogy Tóth Dani megkapta ötödik sárga lapját, így kérdéses az is, hogy hogyan áll fel a DAC. Bízzunk benne, hogy fel tudunk állni a padlóról.

Téti Sokoró FC - DAC-Utánpótlás FC 4-0 (2-0)
Tét, Téti sportpálya
2017.09.17. 16:00
Játékvezető: Mészáros Norbert, asszisztens: Pertl Dániel Péter
Téti Sokoró FC: Mészáros, Bagoly, Lappints, Mórocz, Hujber, Lampert, Limpakter, Szilasi, Nagy, Oláh, Horváth
Cserék: Horváth helyére Németh (65') és Bagoly helyáre Tóbiás (70')
DAC UP FC: Erbele, Tóth, Szikari, Obertol, Markotics, Pintér, Kugyela, Csuti, Szauder, Kancsó, Németh
Cserék: Németh helyére Pongrácz (63') és Kancsó helyére Szeitz (79')
Gólszerzök: Szilasi András (Tét) 18', 89', Bagoly Szabolcs (Tét) 45' és Hujber Tamás (Tét) 54'
Sárga lap: Hujber Tamás (Tét) 59', Kancsó József (DAC) 59', Bagoly Szabocs (Tét) 65', Tóth Dániel (DAC) 82' és Mórocz Balázs (Tét) 89'
--------

Tét - DAC a bajnokság 6. fordulójában
2017-09-14 21:30 - Írta: Friesz Zsolt

A bajnokság hatodik fordulójában csapatunk Tétre látogat. A mérkőzés 2017. szeptember 17-án kerül megrendezésre 16:00 órakor a téti sportpályán. Reméljük, hogy csapatunkat minél többen elkisérik a rangadóra. Hajrá DAC !!!

--------

DAC - Enese 2-2: Újabb döntetlen, a küzdelem és akarás most is megvolt...
2017-09-10 21:45 - Írta: Arnold Csaba, Friesz Zsolt

Változatos, küzdelmes mérkőzésen szerzett újabb egy pontot a DAC hazai közönség előtt a bajnokság 5. fordulójában.

A DAC ragadta magához a kezdeményezést és az első félórában domináltunk is a kapu előtt! Kancsó egy szöglet után kilőtte a jobb alsó sarkot, aztán Kugyela, Csuti és Józsa is ajtó-ablak helyzetet hagyott ki, ami megbosszulta magát, mert egy nagy Egyházi bravúr után a lesen álló Enesei játékos lőtte be a kipattanót, de a játékvezető megadta a találalot, sőt a 45. percben a vezetést is lesgyanús helyzetből szerezte meg a vendégcsapat! A második félidőben felváltva próbálkoztak a csapatok és a DAC ha nem is játszott jól, de nagy akarással küzdöttek a fiúk, aminek egy szép támadás végén Szauder egyenlítő gólja lett az eredménye! Az akarásba néha hiba is csúszott, aminek köszönhető volt Markotics piros lapot kapott, így emberhátrányba kerültünk! Ezután csapatunk taktikát váltott az utolsó 35 percre és Kóbor mester alaposan átszervezte a védekezést, ami sikerrel járt, mert jól szűrtük az enesei próbálkozásokat. A végén bedobtuk a titkos fegyverünket, a reaktivált Tömböly Tamást aki a 90.percben Pintér ragyogó labdájával kapura tört, majd visszahúzta a labdát, amikor hátulról elütötték, de a síp néma maradt! Összességében egy jó iramú mérkőzésen a DAC-ban maradt annyi áram, hogy szikrázva-szenvedve, nagy küzdelem árán kiharcoljon egy pontot a jó passzban lévő enesei csapattal szemben!

DAC UP FC - Enese SC 2-2 (1-2)
Győr, DAC műfüves pálya
2017.09.10. 16:00
Játékvezető: Móri Tamás, asszisztens: Halmai Kristóf
DAC UP FC: Egyházi, Obertol, Szikrai, Tóth, Markotics, Pintér, Kugyela, Csuti, Józsa, Szauder, Kancsó
Cserék: Csuti helyére Tömböly (82')
Enese SC: Gollovitzer, Bári, Lőrincz, Horváth, Kovács, Meleg, Zajovics, Nagy, Tóth, Németh, Lőrincz
Cserék: Horváth helyére Varga (60') és Lőrincz helyére Bolla (78')
Gólszerzök: Kancsó József (DAC) 10', Németh Benjamin (Enese) 35', 44' és Szauder Bence (DAC) 58'
Sárga lap: Tóth Dániel (DAC) 45', és Kancsó József (DAC) 73'. Piros lap: Markotics Dominik (DAC) 64'
--------

DAC - Enese a bajnokság 5. fordulójában
2017-09-04 22:30 - Írta: Friesz Zsolt

A bajnokság ötödik fordulójában az Enese SC-t látjuk vendégül. A mérkőzés 2017. szeptember 10-én kerül megrendezésre 16:00 órakor a DAC műfüves pályáján. Minden érdeklődőt nagy szeretettel várunk. Hajrá DAC !!!
--------

Győrasszonyfa-Tarjánpuszta - DAC 4-2: Újabb vereség, most idegenben, változatos 2. félidővel
2017-09-03 21:00 - Írta: Friesz Zsolt

Hajtós, változatos mérkőzés volt... Az első félidőben a DAC nem nagyon tudott csapatként működni, kevés volt a pontos passz is a mi oldalunkon. A második félidőben egy jóval motiváltabb csapat jött ki a pályára és lefaragta az első félidőben összeszedett hátrányát. Sajnos a partjelző tévesen belengetett egy tizenegyest egy lélektanilag döntő játékrészben, amelynek értékesítése után eldőlt a mérkőzés sorsa. A mérkőzés legjobbja minden bizonnyal az ellenfél 10-es számú mindössze 17 éves játékosa, Kállai Richárd volt, aki egymaga három gólt lőtt ellenünk.

Meglehetősen hűvös délutánon 14 perc késéssel kezdődött a mérkőzés a győrasszonyfai sportpályán. Az első támadást  az ellenfél kilencese, Varga Richárd vezette, de Egyházi időben el tudta érni még a labdát. A 4. percben Kugyela vezetett egy tetszetős akciót, de felvágták, így 20 méterről szabadrúgáshoz jutott a DAC, melyet Obertol végzett el, de Pusztai kapus fogta a lövést. Az elkövekező öt percben felváltva vezettek akciókat a csapatok, de igazán komoly helyzet nem alakult ki egyik oldalon sem. A mi oldalunkon elsősorben a rengeteg pontatlan passz adott okot a mérgelődésre. A 11. percben újból Kugyela indult meg, az utolsó pillantban túlnyújtott a labdát és a Pusztai kapus elérte a játékszert. A 13. percben Kancsó ívelt be és Pintér 20 méterről rádurrantott, de a labda elszállt a kapu felett. A 16. percben az ellenfél egy 30 méterről jól elvégzett szabadrúgással veszélyeztette a kapunkat, de Egyházi fogni tudta a labdát. A 23. percben 20 méterre a kaputól felrúgták Kugyelát, melyet gyorsan el is végeztünk, de végül a labda elgurult a kapu előtt. A 25. percben az ellenfél vezetett támadást, melynek végén Jäkl megszerezte a labdát és hazagurított Egyházinak, aki azonban későn mozdult a labdára és így elég veszélyes helyzet alakult ki a kapunk előtt. A 28. percben 10 méterre a kaputól a szélen buktatták a Szaudert, így oldalról végezhettünk el szabadrúgást: A beívelés után hatalmas kavarodás volt az ellenfél 16-osán belül, melynek során háromszor is alkalmunk volt gólt lőni, de elhalasztottunk a lehetőségeket. A 30. percben az ellenfél 10-ese Kállai Richárt 30 méterre a kaputól megszerezte a labdát és az utolsó védőnket Nacsát is kicselezve 8 méterről a kapuba lőtte a labdát: 1-0. A 31. percben 20-ról Pintér durrantott kapura, de az ellenfél kapusa vetődve hárítani tudta a lövést. A 37. percben Kállai újabb hatalma szólót mutatott be, de lövéséből nem lett gól, 7 perccel később viszont igen: a 45. percben Kállai a félpályáról indult meg és védőinket kicselezve majdnem az alapvonalig vitte a labdát, majd egy lehetetlenszögből végül a hálóba juttatta a labdát: a félidei eredmény így 2-0-ra alakult. A második félidőt nagy elánnal kezdte a DAC. A 49. perben Kancsó lőtt 15-ről, de labda a kapufáról kifelé pattant. Az 51. percben Markotics indított Kugyelát, aki a szélről középre passzolt, a védők viszont kirúgták végül a labdát. Az 53. percben Kancsó eresztett meg egy hatalmas lövést, mellyel Pusztai kapusnak szerzett egy igazán fájó emléket testének "középső" részén. A kapust úgy kellett a földről feltámogatni, de végül folytatni tudta a labdát. Az 56. percben Kugyela akciózott a 16-oson belül, majd Tóthhoz került a labda, melyet néhány méterről a kapuba juttatott. Gól, 2-1. A 65. percben Kancsó elé került a labda, aki 20 méterről középről kapura lőtt, megszerezve ezzel a DAC második gólját: 2-2. Ebben a játékrészben érezhető volt, hogy a DAC fölénybe került és uralja a játékot: Kugyela többször is helyzetbe került. Az ellenfél kontrákból próbált érvényesülni. A 77. percben Pintér közdött az ellenfél támadója mellett a labdáért. Bár Pintér meze nyúlt, a partjelző úgy ítélte meg, hogy ő szabálytalankodott a 16-oson belül, így az asszisztensre hallgatva Szikra játékvezető tizenegyest ítélt a GYAFA-nak, melyett Gayer érvényesített is: 3-2. Percekig óriási felháborodás volt hallható a DAC szurkolók részéről, mivel a minden bizonnyal a partjelző egy döntő pillanatban belenyúlt a mérkőzésbe. A következő percekben látható volt, hogy Szikra játékvezető is próbálta kompenzálni az ellenünk megítélt tizenegyest, mert minden apróságot lefújt, de ezzel nem minket segített, csak a játékot tördelte szét. Sajnos az ellenünk megítélt 11-es lélektanilag is döntőnek bizonyult: Az ellenfél a 82. percben egy elveszetett labdából ellentámádás indított melynek eredményeként 2 védőnk 3 támadóval találta magát szembe. A támadás végén Kállai adta meg nekünk a kegyelemdöfést és mesterhármast elérve a kapunkba juttatta a labdát: 4-2. Az utolsó percekben a még volt néhány helyzetünk, de az eredmény már nem változott. Mindent összefoglalva annyit mondhatunk, hogy a döntő jelentőségű ellenünk megítélt 11-estől eltekintve a végeremény kialakulásában az is szerepet játszott, hogy gyakorlatilag egy félidő kellett a DAC-nak, hogy folyamatos, pontosabb játékot tudjon kialakítani. Az akarat és a küzdés most is meg volt a játékosaink részéről. Remélhetőleg a következő fordulókban már az eredmények is jönni fognak majd.

Győrasszonyfa-Tarjánpuszta SE - DAC-Utánpótlás FC 4-2 (2-0)
Győrasszonyfa, Király Bálint Sportpálya
2017.09.03. 17:00
Játékvezető: Szikra Gábor, asszisztens: Misterkievicz Márk
Győrasszonyfa-T. SE: Pusztai, Németh, Seregély, Takács, Samu, Varga, Kállai, Dobos, Szalay, Gayer, Pécsváradi
Cserék: Seregély helyére Polcsák (60'), Szalay helyére Horváth (60') és Dobos helyáre Borbély (83')
DAC UP FC: Egyházi, Jäkl, Nacsa, Obertol, Markotics, Tóth, Pintér, Kugyela, Szauder, Kancsó, Csuti
Cserék: Csuti helyére Józsa (65') és Nacsa helyére Bankó (88')
Gólszerzök: Kállai Richárd (Győrasszonyfa) 30', 45', 82', Tóth Dániel (DAC) 56', Kancsó József (DAC) 65' és Gayer Zoltán (Győrasszonyfa) 77' (tizenegyesből).
Sárga lap: Kugyela Krisztián (DAC) 58' és Tóth Dániel (DAC) 68'
--------

Győrasszonyfa - DAC meccs vasárnap 17:00-kor!!!
2017-08-30 15:15 - Írta: Friesz Zsolt

A bajnokság negyedik fordulójában a Győrasszonyfa-Tarjánpuszta vendégei leszünk. A mérkőzés 2017. szeptember 3-án kerül megrendezésre 17:00 órakor a győrasszonyfai sportpályán. Hajrá DAC !!!
--------

DAC - Nagyszentjános 2-3: Az utolsó negyedórában elvesztett mérkőzés...
2017-08-30 14:45 - Írta: Horváth Ernő, Friesz Zsolt

A mérkőzés nagy részében a DAC fölényben játszott, de elfogyott az erő a csapatunknál az utolsó negyedórára, amiért ellenfelünk könyörtelenül büntetett.

Remekül kezdtünk a tavalyi dobogós ellen, Csuti megszerezte a vezetést a DAC számára, remek helyzetfelismerés után. Sajnos a szünetig nem tudtuk megtartani az előnyt. A második játékrészben massziv fölényben játszottunk, melynek eredményeként Kancsó újra előnyhöz juttatta csapatunkat. Úgy nézett ki, hogy a műfű adta előnnyel élve zsebünkben a három pont, de két orbitális hiba megpecsételte a sorsunkat. Az esőszünet sem nekünk kedvezett sajnos. Azért azt látni kell három bajnoki után, hogy amint kifútják magukat a középpályánkon játszó játékosaink (kb. 70-80 perc), a hátsó alakzatunk nem bírja tartani az eredményt. A srácok minden esetre becsülettel küzdöttetek. Ma nem sikerült, de semmi nincs veszve. Reméljük a jövő héten már lesz Jäkl Antal és Obertollal párba megoldja a belső védő párost és a Tóth Dani - Pintér tengely átsegíti a társaságot a mai megtorpanáson. Örömteli viszont csatáraink javuló teljesítménye.

DAC UP FC - Nagyszentjános SC 2-3 (1-1)
Győr, DAC műfüves pálya
2017.08.27. 17:00
Játékvezető: Dombi Olivér, asszisztens: Fehérvári Martin
DAC UP FC: Erbele, Tóth, Szikrai, Nacsa, Obertol, Pintér, Markotics, Kugyela, Csuti, Kancsó, Szauder
Cserék: Nacsa helyére Kő (59'), Csuti helyére Józsa (69') és Kugyela helyére Márkó (86')
Nagyszentjános SC: Csiszár, Varga Csaba, Fodor Krisztián, Varga Roland, Varga Gábor, Sági, Polovitzer, Rigó, Kovács, Wittner, Fodor Balázs
Cserék: Fodor Krisztián helyére Kugler (46'), Varga Roland helyére Mismás Ádám (52') és Sági helyére Vollai (65')
Gólszerzök: Csuti Tamás (DAC) 16', Wittner István (Nagyszentjános) 34', 76' 90' és Kancsó József (DAC) 50'.
Sárga lap: Sági Ottó (Nagyszentjános) 41', Rigó Tibor (Nagyszentjános) 73', Kő Tamás Máté (DAC) 78' és Kovács Gábor (Nagyszentjános) 89'
--------

Keglovich László Megyei Kupa. 2. forduló: Károlyháza - DAC UP FC 4-0
2017-08-30 14:30 - Írta: Friesz Zsolt

A DAC nagyarányú vereséggel búcsúzott a Keglovich László megyei Kupától, ráadásul 10-en fejeztük be a mérkőzést, miután a 70. percben kiállították Egyházi Péter kapusunkat.

Károlyházi SKE - DAC UP FC 4:0 (1:0)
Károlyháza, Károlyházi SKE sporttelep
2017.08.23. 18:00
Játékvezető: Varga Dávid, asszisztens: Kónya József László
Károlyházi SKE: Látó, Kovács, Stankovics, Hérics, Némedi, Horváth, Cseh, Angyal, Farkas, Tamás Adrián
Cserék: Horváth helyett Czigány (46'), Tamás Adrián helyett Tamás László (46'), Némedi helyett Babos (75'), Hérics helyett Borók (79') és Látó helyett Joó (83')
DAC UP FC: Egyházi, Szeitz, Szikrai, Nacsa, Tóth, Pintér, Kugyela, Markotics, Bankó, Kancsó, Kő
Cserék: Bankó helyett Pongrácz (46'), és Szeitz helyett Biró (73')
Gólszerzök: Cseh István (Károlyháza) 9', Tamás László (Károlyháza) 57', Cseh István (Károlyháza) 64' és Némedi György (Károlyháza) 72'
Sárga lap: Angyal Ferenc (Károlyháza) 29', Pintér Dávid (DAC) 53' és Hérics Sándor (Károlyháza) 74'. Piros lap: Egyházi Péter (DAC) 70'
--------

Első győzelmünk a megye II-ben: Győrzámoly - DAC 1-3
2017-08-30 14:00 - Írta: Arnold Csaba, Friesz Zsolt

Küzdelmes mérközésen egy a második félidőben jobban játszó DAC megérdemelten nyerte meg a mérkőzést és vittel el Győrzámolyról a 3 pontot.

Nagy iramban kezdtek a csapatok, de az első félóra azzal telt, hogy fogást kerestek egymáson a derekasan küzdő felek! Aztán a DAC került fölénybe Kancsó helyzetével, majd ugyancsak ő ugratta ki szépen Kugyelát, aki kapásból balkülsővel a hálóba pörgetett! Ezután a DAC számolatlanul hagyta ki a ziccereket, Csuti előtt háromszor alakult ki ajtó-ablak helyzet, aztán Kancsó és Kugyela is nagy helyzetet rontott, de a félidőben maradt a 0-1. A második félidőt a hazaiak kezdték jobban és ekkor meleg perceket élt át a DAC-védelem, majd az 55. percben megérdemelten egyenlítettek a hazaiak, de ezzel mintha el is lőtték volna a puskaporukat, mert újból a DAC következett: a 68. perc környékén Pintér szerzett labdát, aki jól indította Szauder Bencét, a fiatal szélső lendületesen tört kapu felé, majd szenzációsan gúrított az érkező Kancsó elé, aki három lövőcsellel szanaszét küldte a kapust és a védőket, majd lazán a kapuba emelte a DAC vezető gólját: 1-2! A 80. percben Józsa elől a kifutó kapus a 16-oson kívül kézzel akadályozta meg a gólhelyzetet: Piros lap és szabadrúgás következett amit Obertol Richárd kíméletlenül lőtt a hálóba, felavatva a cserekapust: 1-3. Végül is egy jó iramú küzdelmes presztizs jellegű mérkőzésen a DAC rászolgált a győzelemre és megszerezte első győzelmét a megyei másodosztályban.

Győrzámolyi SE - DAC UP FC 1-3 (0-1)
Győrzámoly, Győrzámoly SE sportpály
2017.08.19. 17:00
Játékvezető: Gátay Balázs, asszisztens: Saly Máté
Győrzámolyi SE: Molnár, Balázs, Hegedűs, Vida Márk, Gerencsér, Vaganjan, Babos, Horváth, Kovács, Vass, Simigla
Cserék: Vida Márk helyére Vida Levente (46'), Horváth helyére Török (46'), Balázs helyére Bognár (70') és Gerencsér helyére Tóth (90')
DAC UP FC: Erbele, Tóth, Szikrai, Nacsa, Obertol, Pintér, Markotics, Kugyela, Csuti, Kancsó, Szauder
Cserék: Csuti helyére Józsa (66') és Kancsó helyére Markó (78')
Gólszerzök: Kugyela Krisztián (DAC) 34', Vida Levente (Győrzámoly) 50', Kancsó József (DAC) 71' és Obertol Richárd (DAC) 85'
Sárga lap: Tóth Dániel (DAC) 40', Gerencsér Márk (Győrzámoly) 48', Nacsa Károly Attila (DAC) 53', Kancsó József (DAC) 77', Balázs Ákos (Győrzámoly) 77', Vaganjan Norbert (Győrzámoly) 83' és Babos Attila (Győrzámoly) 87'. Piros lap: Simigla L. Richárd (Győrzámoly) 84'.
--------

A Károlyháza az ellenfélünk a megyei kupa 2. fordulójában
2017-08-15 21:30 - Írta: Friesz Zsolt

A Keglovich László Megyei Magyar Kupa második fordulójában ellenfelünk a Károlyházi SKE lesz. A kupamérkőzés 2017. augusztus 23-án kerül megrendezésre 18:00 órakor a károlyházi sportpályán.
--------

Győrzámoly - DAC szombaton
2017-08-15 21:30 - Írta: Friesz Zsolt

A bajnokság második fordulójában a Győrzámoly vendégei leszünk. A mérkőzés 2017. augusztus 19-én kerül megrendezésre 17:00 órakor a győrzámolyi sportpályán. Reméljük, hogy sokan elkísérik csapatunkat. Hajrá DAC !!!
--------

Nyitóforduló a bajnokságban: DAC - Koroncó 3-3. Egy minden igényt kielégítő rangadó
2017-08-14 21:00 - Írta: Arnold Csaba, Friesz Zsolt

Az osztály színvonalát meghaladó mérkőzésen a DAC felnőtt a feladathoz és szebbnél-szebb gólokkal örvendeztette meg a szurkolóit, számos ziccer és egy 11-es kihagyása mellett a 93 percig vezettünk, de a jó erőkből álló koroncói csapatnak az utolsó pillanatban sikerült egyenlíteni. A szépszámú szurkólók mindkét tábora elégedett volt a végén, bár a DAC közelebb állt a győzelemhez.

Nagy irammal kezdődött meg a mérkőzés, az első támadás a DAC-é volt: hatalmas kavarodás a Koroncó 16-osán belül, de ez ellenfél védelme végül tisztázni tudott. Az ellenfél gyorsan válaszolt is: szélről íveltek be, melyet Erbele magabiztosan fogott. Az 5. percben Pintér a középpályáról megindulva hatalmas sprintet vágott le a labdát vezetve, majd két csodaszép csel után 20 méterről a kapuba lőtt: 1-0. Ezzel a csodaszép találattal vezet a DAC !!! Az elkövetkező percekben a koroncóiak domináltak, megdolgoztatva kapusunkat, Erbele Zoltánt, aki azonban nagyon magabiztos védéseket mutatott be az egész első félidő folyamán. A 10. és 15. perc között folyamatosan a Koroncó alakított ki helyzeteket, helyenként beívelésekkel próbálkoztak, többször pedig erőteljes rárúgásokkal középről, nagy kavarodást kialakítva a 16-osunkon belül, de egyelőre eredmény nélkül. A 16. percben aztán az ellenfél egyik játékosa megindult a jobb szélen majd középre ívelt és az ott érkező Sütöri Péter magabiztosan továbbította a labdát a kapunkba: 1-1. A Koroncó a gól után sem állt le, folytatta letámadó játékát: először a 17' percben tartotta egy hatalmas "bomba" a DAC kapuja felé, majd Koroncó egyik játékosa lódult meg a labdával, elhagyva már Erbelét is, de mégsem lett gól, mert a partjelző lest jelzett. A 28. percben az ellenfél 7-es mezszámú játékosa, Herold Szabolcs lódult meg többször megállíthatatlanul, de a támadások végén védelmünknek valahogy mindig sikerült kiszenvednie a labdát a 16-oson kívülre. A 36. percig folyamatosan a Koroncó vezette a támadásokat és kész csoda, hogy ezeket a perceket sikerül megúsznunk gól nélkül. A 36. percben Pintér Dávid indult meg, próbálkozásának szöglet lett a vége, melyet ő is végzett el: a labda Kugyelához, majd Kancsóhoz került, aki a kapura rúgta a labdát, de végül az ellenfél kapusa szögletre mentett. A 37. percben Kugyela lódult meg és az egyik koroncói védő a tizenhatoson belül felrúgta: tizenegyes a DAC-nak! A büntető-rúgáshoz Kancsó József állt oda, de rosszul végezte el és a kapus védeni tudta a rúgást. Az első féldő utolsó perceiben parázs játékot láthattunk, felváltva DAC- és Koroncó-helyzetekkel. A csapatok 1-1-es állással vonultak az öltözőbe. A második féidő ugyanolyan nagy irammal kezdődött, mint amilyennel az első véget ért. Minden egyes helyzetünk után a Koroncó azonnal gyors ellentámadásba ment át és megdolgoztatta a védelmünket. Az 53. percben egy koroncói ellentámadás során szélről íveltek be Schauer Máténak, aki 6-7 méterről a kapuba juttatta a labdát: 1-2. Három perccel később újabb hatalmas lövés Erbele kapuja fele, de a kapus végül hárítani tudott. A 64. percben Kugyela Krisztián lesérült így helyére Kő Tamás Máté jött. A következő 10 percben eltűnt a középpálya, mindkét oldalon gyorsan felfejlődő támadásokat vezettek a csapatok, melyeknek a végén mindig beívelések voltak, majd a védelmek hárítottak. A 73. percben Kő Tamás Máté vagy 30 méteren keresztül vitte hihetetlen sebességgel a labdát a szélen, majd beívelt, Bankó Balázs pedig kapura rúgta, és a kapufáról bepattanva a labda a hálóba kötött ki: 2-2. Az utolsó negyed órában felváltva alakultak ki helyzetek, de újabb gól egészen a 90: percig nem született. Ekkor hatalmas kavarodás után Kő megszerezte a labdát és a szélrő megint beívelt, Markotics pedig az ellenfél kapujába talált: 3-2. Úgy látszott, hogy győztünk, de rögtön a középkezdés után a Koroncó támadást vezetet, melynek végén végül Horváth Rudolf közelről a kapunkba talált, kialakítva így a 3-3-as végeredményt.

DAC UP FC - Koroncói KSSZE 3-3 (1-1)
Győr, DAC műfüves pálya
2017.08.13. 17:00
Játékvezető: Lakics Péter, asszisztensek: Iványi Gábor, Novák Roland
DAC UP FC: Erbele, Jäkl, Markotics, Szikrai, Bankó, Tóth, Pintér, Kugyela, Csuti, Kancsó, Szauder
Cserék: Csuti helyére Józsa (46'), Jäkl helyére Obertol (63'), Kugyela helyére Kő (64'), Kancsó helyére Markó (68') és Szauder helyére Nacsa (68')
Koroncó KSSZE: Barta, Bodó, Sütöri, Herold, Schauer, Horváth, Kovács, Németh, Babics, Magyaróvári, Kalcsó
Cserék: Schauer helyére Bodó (54') és Magyaróvári helyére Korsós (74')
Gólszerzök: Pintér Dávid (DAC) 5', Sütöri Péter (Koroncó) 16', Schauer Máté (Koroncó) 53', Bankó Balázs (DAC) 73', Markotics Dominik (DAC) 90' és Horváth Rudolf (DAC) 91'
Sárga lap: Babics Zsolt (Koroncó) 32', Pintér Dávid (DAC) 48', Tóth Dániel (DAC) 48', Nacsa Károly Attila (DAC) 68' és Bodó Szilamér Norbert (Koroncó) 89'
--------

Keglovich László Megyei Kupa. 1. forduló: Csikvánd - DAC UP FC 3-4
2017-08-06 22:30 - Írta: Arnold Csaba, Friesz Zsolt

Igazi kupamérkőzés hatalmas küzdelemmel mindkét oldalon: A DAC fordítani tudott és már nem engedte ki a kezéből a győzelmet.

Szép számú néző előtt hatalmas viharban kezdődött a mérkőzés a jól előkészített csikvándi pályán. A játékosokat azonban nem zavarta a lezúduló zivatar, hisz hatalmas iramot diktált mindkét csapat, a DAC azonban veszélyesebben támadott. Előbb Csuti fejelt éppen csak mellé, majd Pintér lövését védte bravúrral a hazaiak kapusa. Ezután Csuti tüzelt de a kapus ismét ki tudta öklözni az erőteljes löketet! Aztán egy kiugratás után Kugyela Krisztián döntötte halomra a védőket és a 15 percben megszerezte a vezetést! 1:0. Ezután is ziccerbe került Németh Zoli, de a kirobbanó kapus hárítani tudott. Egy ellentámadásból szépen lekontráztak minket a hazaiak és máris 1:1 volt a 20. percben! Egy ártatlan hazai szöglet után pedig az ide-oda pattogó labda végül is a mi kapunkban kötött ki, így 2:1 a hazaiaknak, ami a félidőig már nem változott! A második félidőre egy elszánt, megalkuvást nem tűrő DAC jött ki az öltözőből és a nagy nyomás góllá érett: Kugyela húzta meg a bal szélen, befelé cselezett, majd elfektette a kapust is és Kancsó elé tálalt, akinek egy csel után hátulról felszedték az ütőjét! A jogos 11-est Tóth Dani kíméletlenül a bal sarokba vágta! A 75 percben egy jól beívelt szöglet után Józsa Balázs fejjel vette be a csikvándi kaput! 2-3. Nem volt vége, hiszen a 80. percben újabb Kancsó-villanás után centerünket csak felrúgni tudták, a jogos büntetőt maga a sértett vágta a jobb sarokba! A hazaiak becsületére legyen mondva, hogy nem adták fel és a 88 percben még kozmetikázni tudtak az eredményen! Összegezve: igazi kupaküzdelemben egy nagyon jó csapat ellen, az időjárási viszonyokkal is megküzdve értékes győzelmet arattunk a csornai csoport 3-szoros bajnokcsapata ellen.

Csikvánd SE - DAC UP FC 3:4 (2:1)
Csikvánd, Csikvánd SE sportpálya
2017.06.04. 17:00
Játékvezető: Erdélyi Balázs, asszisztens: Borély Benjamin
Csikvánd: Bodzás, Molnár, Kószás, Schauer, Véland, Szarka, Dóka András, Dóka Bence, Dóka László, Poós Erik, Dóka Zoltán
Cserék: Dóka László helyett Szalai (46'), Dóka Bence helyett Németh (69') és Véland helyett Hauser (77')
DAC UP FC: Egyházi, Jäkl, Szikrai, Markotics, Pintér, Tóth, Kugyela, Bankó, Szauder, Csuti, Németh
Vezetőedző: Kóbor Péter
Cserék: Szauder helyett Kő (46'), Németh helyett Kancsó (61'), Obertol helyett Kugyela (63'), Csuti helyett Józsa (73') és Bankó helyett Markó (77')
Gólszerzök: Kugyela Krisztián (DAC) 15', Véland Tamás (Csikvánd) 19', Dóka Zoltán (35'), Tóth Dániel (DAC) 61', Józsa Balázs (DAC) 75', Kancsó József (DAC) 82' és Schauer Ábel (Csikvánd) 86'
Sárga lap: Molnár Ádám (Csikvánd) 71', Kancsó József (DAC) 86' és Dóka Zoltán (Csikvánd) 90'.
--------

Elkészült csaptunk csoportbeosztása: A DAC a Győr-Moson-Sopron megyei II. osztály Győri csoportkjába került
2017-07-31 22:00 - Írta: Arnold Csaba, Friesz Zsolt

Határozat száma: 63./2017/2018. VB. Megyei II. osztály Győri Csoport

Az MLSZ GYMSM Igazgatóság Fellebbviteli Bizottságának 1/2017/2018. évi határozatában az MLSZ Versenyszabályzat 19.§1.a – b., és 1. c.)A2 pontjai alapján a megyei II. osztály létszámának feltöltése mellett döntött. Az MLSZ GYMSM Igazgatóság Versenybizottsága az MLSZ Versenyszabályzat 50.§. 2.a. – és 2.b. pontja értelmében versenyügyi eljárás keretében, az MLSZ Versenyszabályzat 19.§. 1.c.)A2. 2.) pontja alapján a 2017/2018. évi megyei II. osztályú bajnokságba az alábbi csapatokat sorolta be és alakította ki a felnőtt – megyei II. osztályú bajnokságot. A megyei II. osztály Győri csoport végleges kialakítása:
1.    ABDA SC
2.    BŐNY SE
3.    BÖRCS KSE
4.    DAC UP
5.    ENESE SC
6.    GYŐRASSZONYFA-TARJÁNPUSZTA LSE
7.    GYŐRÚJBARÁT SE
8.    GYŐRÚJFALU SE
9.    GYŐRZÁMOLYI SE
10.    KAJÁRPÉCI SE
11.    KORONCÓ KSSZE
12.    NAGYSZENTJÁNOS SE
13.    PANNONHALMA SE
14.    PÁPATESZÉRI SE
15.    RÁBAPATONA – BESENYŐ SE
16.    TÉT SOKORÓ FC
--------

Felkészülési mérkőzés: Győrszentiván - DAC 7-0
2017-07-30 20:00 - Írta: Arnold Csaba, Friesz Zsolt

A Győrszentiván átgázolt rajtunk: Már a félidőben 3-0 volt az eredmény. Kijött az osztálykülönbség és a felkészültségi állapot közötti különbség is.

Az élesre állított Szentiván keményen és gyorsan játszott,bmegpróbálva a megye I. bajnoki ritmusát játszani! Sajnos a strandról és a Balatonról összeverődött DAC-nak nem sikerült az, ami eddig csak a Dánoknak sikerült és 70 perc ellenállás után az ellenfél szinte tetszés szerint érte el góljait! Nekünk is volt 3-4 ziccerünk, de Kancsó és Csuti elhibázták azokat! Mindenesetre rengeteg futásra kényszerített minket ellenfelünk és így a foglalkozás a felkészülés ebben a szakaszában elérte célját!
--------

Felkészülési mérkőzés vasárnap: Győrszentiván - DAC
2017-07-26 21:30 - Írta: Friesz Zsolt

A DAC következő edzőmérkőzését a Győrszentiván SE ellen játssza vasárnap 18:00 órakor Győrszentivánon. Reméljük, hogy minél többen elkísérik a csapatot ez egyáltalán nem könnyűnek igérkező mérkőzésre. Igazi rangadó lesz.
--------

Új igazolás a DAC-nál: Markotics Dominik újból klubunk játékosa lett
2017-07-25 21:30 - Írta: Friesz Zsolt

Klubunk legfrisebb igazolása a húsz éves középpályás, Markotics Dominik, aki 2012 és 2016 között négy éven keresztül volt a DAC játékosa. Visszatérését a klub és a jelenlegi csapat tagjai is nagy örömmel fogadták.
--------

Interjú Kugyela Krisztiánnal
2017-07-25 21:30 - Írta: Friesz Zsolt

Már olvasható honlapunk RIPORTOK menüpontjában a klubunk új igazolásával, Kugyela Krisztiánnal készült interjú. Krisztián amellett, hogy most már a DAC játékosai is lett, párhuzamosan klubunk utánpótlás-edzője is.
--------

Héger Ádám Emléktorna eredményei
2017-07-23 22:00 - Írta: Friesz Zsolt

Összefoglalóként elmondhatjuk, hogy az első műfüves győri Héger Ádám Emléktorna egy hangulatos, nagy iramú sportesemény volt, melyel remélhetőleg sikerült a szervezőknek egy tradíciót útjára indítania. A döntőben mindkét csapat megérdemelte volna a győzelmet, hiszen egy igazán kiegyensúlyozott mérkőzést láthattunk. Íme a legfontosabb információk a tornával kapcsolatban:

Mérkőzések eredményei:
1. mérkőzés: DAC-Utánpótlás FC - Bajcs SE 2-0
2. mérkőzés: Héger Ádám Kapusiskola - Jobaháza KSE 0-7
3. mérkőzés (bronzmérkőzés): Bajcs SE - Héger Ádám Kapusiskola 7-1
4. mérkőzés (döntő): DAC-Utánpótlás FC - Jobaháza KSE 2-2 (tizenegyesekkel 3-4)

Helyezések:
1. helyezett: Jobaháza KSE
2. helyezett: DAC-Utánpótlás FC
3. helyezett: Bajcs SE
4. helyezett: Héger Ádám Kapusiskola

Díjazottak:
A torna felfedezettje: Kugyela Krisztián (DAC-Utánpótlás FC)
A legjobb kapus: Bella Bence (Bajcs SE)
A torna gólkirálya: Novák Levente (Jobaháza KSE)
A legjobb saját nevelésű játékos: Szauder Bence (DAC-Utánpótlás FC)
MVP: Pintér Dávid (DAC-Utánpótlás FC)
Különdíjat kapott: Fehérházi Krisztián (Héger Ádám Kapusiskola)
--------

Héger Ádám Emléktorna, döntő: DAC - Jobaháza 2-2 (tizenegyesekkel 3-4)
2017-07-23 20:00 - Írta: Friesz Zsolt

Kétszer is vezetett a DAC, de a Jobaháza mindig egyenlíteni tudott, végül pedig megnyerték a tizenegyes-párbajt is

Ellenfelünk a Jobaháza a Héger Ádám Kapusiskola 7-0 arányú legyőzésével került a torna döntőjébe. A DAC azonnal megpróbálta magához ragadni a kezdeményezést és nagyrészt csak a kék-fehér csapat birtokolta az első percekben a labdát. A 3. percben gyakorlatilag az egész félpályát átívelően passzolgattak a DAC játékosai: először Bankó Balázs futott el a bal szélen, majd visszívelte középre. Két passz után a frissen igazolt Kugyela Krisztián keresztirányban végigfutott az ellenfél tizenhatosán, majd éles szögből a kapuba talált. Ezzel vezetést szerzett a DAC: 1-0! Az 5. percben két szögletrúgást is elvégezhetett a Jobaháza, de nem lett belőle gól. A 8. percben Bankó Balázs ívelt bal oldalról középre, de az egyik zöld mezes védőnek végül sikerült kifejelni a labdát. A 9. percben a Jobaháza egyik csatára végigcikázott a teljes védelmünkön majd kapura lőtt, de Erbelének jó helyen állt és sikerült megfognia a lövést. A meccsnek ebben a szakaszában a Jobaháza birtokolta többet a labdát, mely annak is köszönhető volt, hogy a középpályán rengeteg labdát veszítettünk el. A 10. percben a Jobaháza egy újabb félpályát átívelő támadást vezetett, melyenek végén egy átívelés után az ellenfél csatára kapura lőtt: a labda kicsivel a felső léc felett repült el. Az elkövetkező 5 percben felváltva alakultak ki mindkét oldalon. A 16. percben a szögletből beívelt labdát az egyik DAC-os védő még kirúgja oldalra, de az előzőleg még a szögletrúgást elvégző jobaházi játékos egyből megszerezte a labdát és újra beívelte középre, ahol hatalmas kavarodás után Varga Leventéhez került a labda, aki gólt szerzett a Jobaházának: 1-1. A gólt követő percekben a DAC megpróbált nyomni, de a játék nagyrészt a középpályán zajlott. A mezőnybeli fölény végül a 26. percben érett góllá: Kugyela Krisztián néhány gyönyörű csel után 10 méterről megcélozta a kaput és nem hibázott: 2-1. Ezt követően a Jobaháza elsősorban bal oldalon próbálkozott támadásvezetéssel, észrevéve védelmünk gyengeségét. Nováknak többször is sikerült lefutnia Pongrácz Danit, melynek az eredménye az lett, hogy a 31. percben Novák góljával végül kiegyenlített a Jobaháza. A 37. percben  Tóth Dani egy szabadrúgásnál ellőtte a labdát a védők lába között, de az ellenfél kapusának sikerült elkapnia a labdát. A 44. percben a Jobaházának volt még egy helyzete, de Erbele hárított, így a mérkőzés 2-2.re végződött, jöhettek a tizenegyes-rúgások. Mi kezdhettük a büntető-rúgásolat. Elsőként a Pintér Dávid lőhetett, de kihagyta. Az első körben a Jobaháza nem hibázott, így 0-1 oda. Kugyela már ekkor is a mérkőzés hőse volt két góljával, de sikeres tizenegyes-rúgást kivitelezett a második körben, még inkább kedvencévé vált mindenkinek a DAC-szurkolók között. Találatának azért is volt nagy jelentősége, mert ebben a körben az ellenfél játékosa hagyta ki a lehetőséget: így két kör után: 1-1. A harmadik körben mind Tóth Dani, mind pedig pedig az jobaházi játékos belőtte, így: 2-2. Innentől már aki hibázik, az veszít szisztéma alapján mentek a büntetők: A negyedik kört Nacsa Károly Attila kezdte, akinek magabiztos és erőteljes lövése a kapu közepében landolt. Ezután a zöld mezes játékos sem hibázott, így 4 kör után: 3-3. Az ötödik körben a DAC tizenegyesét Kiss Tamás Olivér végezhette, akinek erős lövése a felső lécről kifelé pattant. Mivel a Jobaháza következő játékosa nem hívázott, ezért a ellenfél nyerte meg a tizenegyes-párbajt 3-4 arányban és ezzel a torna döntőjét is.
--------

Héger Ádám Emléktorna: DAC - Bajcs 2-0
2017-07-23 16:00 - Írta: Friesz Zsolt

Magabiztos játékkal nyerte meg a DAC az emléktorna első mérkőzését a Bajcs SE ellen.

Szinte elviselhetetlen hőségben kezdődött meg a mérkőzés, de mindkét fél már az első percben észrevetette magát egy-egy nem túl veszélyes helyzettel. Az 5. percben Szauder húzott el a jobb szélen, majd éles szögből középre ívelt. A beívelt labdát az egyik védő kivágta, de Pintérhez került a labda, aki 15 méterről a kapura vágta, de az ellenfél hálóőre hárítani tudta az erőteljes lövést. A 6. percben a Bajcs rúghatott szögletet: a beívelt labda jó helyre érkezett, de az ellenfél támadója végül kihagyta a hatalmas lehetőséget a gólszerzésre. Három perccel később újabb ordító helyzet adódott a Bajcs előtt, de az utolsó pillanatban Erbele bravúrral hárított. A 13. percben Pintér passzolt Németh Zolinak, aki 15-ről hatalmas gól rúgott. Ettel vezet a DAC: 1-0! A következő 8-10 perc komolyabb esemény nélkül telt el, enyhe DAC-os fölénnyel. A 26. percben szögletrúgás a DAC-nak, de nem lett belőle komolyabb verseny. Egy perccel később Németh Zoli mutatott be hatalmas vágtát, de végül ebből sem lett gól. Rögtön a DAC-helyzet után viszont Erbelének kellett bemutatnia egy hatalmas védést. A 29. percben újból a Bajcs rúghatott szögletet: a jól beívelt labdát sikerült Erbelének felugorva kiütnie, melyből kontrát tudtunk indítani, melynek végén a Bajcs kapusa éppen hogy csak el tudta érni a labdát Németh Zoltán előtt. A 30. percben Tóth Dani végezhetett el szabadrúgást 18 méterről, de a labda elrepült a kapu felett. A 33. percben Pintér 16 méterről eresztett meg egy bombát, de nem lett gól belőle. A következő percekben Csuti vetette észre magát egy szélső lövéssel majd Pintér egy 30 méteres szabadrúgással. A 38. percben Erbelének kellett megint nagyot nyújtóznia egy szögletrúgásnál. A 40. percben szabadrúgáshoz jutottunk: a labdát Tóth Dani Kugyela Krisztiánhoz passzolta, ő Csuti felé ívelt, aki befejelte a labdát a kapuba: 2-0. A 41. percben Józsa egy nagy vágta után az alapvonal előtt elérte a labdát, majd Pintérnek továbbította. Ő visszapasszolt a Józsának, aki végül kapu fölé lőtt. A 43. percben a Bajcsiak eladtak eladták a labdát, melyből Pintér tudott indulni és 25 méterről a kapura lőtt. A mérkőzés 2-0-s végeredménnyel tárult, a DAC teljesen megérdemelten nyert.
--------

Csikvánd-DAC a Magyar Kupa első fordulójában
2017-07-22 11:50 - Írta: Friesz Zsolt

A Magyar Kupa 2017/2018-as kiírásában első ellenfelünk a Csikvánd SE lesz. A mérkőzés 2017. augusztus 6-án kerül megrendezésre a csikvándi sportpályán.
--------

Felkészülési mérkőzés Győrzámolyon: Győrzámoly - DAC 1-2
2017-07-19 20:00 - Írta: Friesz Zsolt

Nagy iram, rengeteg kihagyott helyzet, biztos győzelem

A DAC a mérkőzés elejétől fölényben játszott. Az első fél óra a küzdelemé volt, a játék elsősorban a pálya középső részén zajlott, igazán komoly helyzet nem alakult ki. A mérkőzés első felében két olyan játékos is sokszor megvillant, akik az elmúlt szezonban nem sokszor léptek pályára: Obertol Richárd a hátsó szekcióban vetette magát észre remek helyezkedésével, felszabadításaival és megindulásaival, míg Kő Tamás Máté elől mutatott gyors játéka hozta többször zavarba az ellenfél védelmét. A Győrzámoly az első fél órában nem nagyon tudott eljutni a kapunkig. A 28. perceben egy jól sikerült passz után Kő került kedvező helyzetbe és a kifutó kapus és a védő között elpöccintett labda becsorgott a hálóba: 0-1, vezet a DAC!!! Egy perccel később Csuti szúrta rá 20 méterről, de a labda elszállt a kapu felett. A 32. percben Kóbor mester lehozta Pongráczot és helyére Tóth Dani állt be. A 40. percben Pintér Dávid vagy 30 méterről lőtt kapura. Egy perccel később a Kiss Balázs végezhetett el szabadrúgást 20 méterről, de a labda magasan elszállt a kapu fölött. Az első félidő 0-1-es eredménnyel zárult.

A második félidő az elsőben megszokott irammal kezdődött. A 49. percben Németh Zoltán gyönyörű mozzanatai után az egyik védő eltalálta a csatár lábát és a játékvezető befújta a 11-egyest, melyet Kiss Balázs végzett el sikeresen, módosítva ezzel az állást 0-2-re. A 53. percben a fáradtság jeleit mutató Obertol helyére visszaállt Pongrácz. Németh Zoltán az 53. és 54. percben is megvillant egy-egy helyzettel. Az ellenfél első igazi helyzete a kapunk előtt az 55.percben alakult ki. Az 58. percben 20 méterre a kaputól elkaszálták Pintért. Csuti végezte el a szabadrúgást, mely nem sokkal ment a kapu felé. A következő percben az ellenfél veszélyes beívelése után tumultus alakult ki a kapunk előtt, de végül Kiss Balázs tisztázott. A 63. percben Kis Balázs indított 30-ról, indtására Csuti mozdult rá és a kapus mellett a elgurítva a labdát a kapuba talált, de a játékvezető les címén érvénytelenítette a találatot. A 68. percben egy szépen felépített támadás után szépített a Győrzámoly: 1-2. Bár a lelátón ülők közül többen lest láttak, de a bíró érvényesnek ítélte a találatot. Egy perccel később Csuti növelhette volna a DAC előnyét, miután a kapus mellett elvitte a labdát, de az utolsó pillanatban gyenge volt a rálövés és az utolsó védő könnyedén meg tudta állítani a kapu felé tartó labdát. A 70. perben kb. 20 méterről szabadrúgást kapott az ellenfél, de nem lett gól belőle. A 77. percben Kóbor mester beállította Balázs Bélát. Az elkövetkező percekben Csuti többször is meg tudott lódulni, de mindannyiszor lesre futott. A 80. percben hatalmas sprintet vágott le az ellenfelé egyik játékosa, lefutva Pongráczot is, de végül nem lett komolyabb helyzet végén. Ezután egyből a túloldalon is helyzet alakult ki: 18 méterről Kiss Balázs szabadrúgása Balázs Béla elé került, aki a kapura rúgta a labdát, de az ellenfél hálóőre védeni tudott. A 83. percben Kő Tamás Máté egyedül törhetett kapura, de az utolsó pillanatban elakadta a kapusban. A 85. percben Szauder Bence gyönyörű játéka után kapura tudott lőni, majd ajtó-ablak helyzetben érthetetlenül a kapu mellé lőtte a labdát. Még ugyanebben a perben Szauder még egyszer meg tudott lépni, de az egyik védő az utolsó pillanatban ki tudta bombázni a kapura tartó labdát. A mérkőzés a DAC biztos sikerével zárult. Az iramra és a küzdelemre nem lehetett panasz, a DAC az egész mérkőzést fölényben játszotta. A 70. perctől voltak érzékelhetők a DAC játékosain a fáradtság jelei, melyek elsősorban nem fizikálisan jelentkeztek, hanem koncentrációban: valószínűleg ennek voltak köszönhetők Csuti lesre futásai valamint hatalmas kihagyott helyzete, valamint Szauder óriási kihagyott helyzete. Mindazonáltal meg kell dícsérni a fiatal játékost (Szaudert), hisz még 80. után is hihetetlen sprinteket vágott le. Összességében elégedettek lehetünk a látott játékkal és dícséret illeti a csapatot a végig nem csüggedő győzni akarásáért.
--------

DACTv a Youtube-on !!!
2017-07-16 21:00 - Írta: Friesz Zsolt

Elkészült a DAC Youtube-csatornája: https://www.youtube.com/channel/UCU0YUoRVr_KsuwtcK-5-2WQ

Az első időszakban a csatornán archív felvételeket, riportokat teszünk közzé, melyekből a szurkolók megismerhetik a csapat múltját. Amint technikai feltételeink meglesznek, szeretnénk saját készítésű riportokat, felvételeket, meccs-összefoglalókat is bemutatni. A múltidézést illetően ezúton szeretnénk megkérni minden DAC-szurkolót, hogy amennyiben rendelkeznek olyan videofelvételekkel, melyek bármilyen szempontból kapcsolatban állnak szeretett klubunkkal, kérem, hogy juttassák el nekünk, hogy azt megoszthassunk a többi DAC-szimpatizánssal is. Reméljük, hogy ez a kommunikációs csatorna is elő fogja segíteni azt, hogy a DAC és szurkolói között valóban újra egy egyedi és igazi közösség alakulhasson ki.
--------

Villámtorna Győrzámolyon: Bronzmérkőzés: Győrújfalu-DAC 1-2
2017-07-16 20:00 - Írta: Arnold Csaba, Friesz Zsolt

Bronzérem vereség nélkül, erős csapatok ellen...

A bronzéremért is nagy csata folyt, és az első támadásból összehoztunk magunknak egy öngólt! Ezután Kiss Balázs lőtte ki a hosszú sarkot, majd Markó Dani éles szögből emelt a kapuba. Ezután Csuti Tamás lépett meg, majd egy csel után a hálóba lőtt. A játékvezető a gólt megadta, de az újfalusi játékosok óriási reklamálására csapatkapitányunk úgy döntött, hogy nem élünk a megadott góllal, így azt a spori visszavonta. FAIR PLAY megmozdulás volt! De végül is az ajándék gól nélkül is biztosan nyertünk, így megszereztük a harmadik helyet úgy, hogy nem szenvedtünk vereséget! A döntőt a Győrzámoly és Bácsa játszott, melynek végeredménye: Győrzámoly-Bácsa 2-2, tizenegyesekkel 6-5, így a kupa otthon maradt. Nagyon jól szolgálta ez a torna a felkészülésünket, mindenkinek gratulálunk!
--------

Villámtorna Győrzámolyon: Első mérkőzés: Győrzámoly-DAC 2-2
2017-07-16 20:00 - Írta: Arnold Csaba, Friesz Zsolt

A sorsolásnál a DAC a házigazdákkal a Bácsa a Győrujfalu csapatával került össze!

A hazai csapat motiváltan és nagy iramban kezdte a játékot és még a DAC felébredt a szundikálásból, addig gyorsan vezettek is 2-0-ra! Csapatunk nem adta fel, előbb Nacsa távoli bombája akadt be a bal felső sarokba, utána egy szépségdíjas támadás után a jól érkező Csuti Tamás bólintott a balfelsőbe! Ezután is több helyzetet dolgoztunk ki, volt mikor Pintér lövését a kapus újheggyel a gólvonalon csorogva a kapufára ütötte, de az eredmény nem változott. Jött az orosz rulett ahol mi 3, az ellenfél 4 tizenegyest értékesített, így a házigazdák vívták a döntőt a Bácsa csapatával.
--------

DAC a Twitteren
2017-07-15 16:00 - Írta: Friesz Zsolt

A DAC már elérhető a Twitteren is a következő címen: www.twitter.com/dac1912
A Twitteren való megjelenéssel még egy lehetőséget kívántunk nyújtani a DAC-szurkolóknak, hogy minden, a klubot érintő kérdésben kifejthessék a véleményüket.
--------

DAC az Instagramon
2017-07-15 15:12 - Írta: Friesz Zsolt

A DAC már elérhető az Instagramon is a következő címen: www.instagram.com/dunantuli.atletikai.club
Jó képnézegetést a klub szurkolóinak. Hajrá DAC !!!
--------

Megyei foci - DAC: egy szinttel feljebb léphettek
2017-09-14 9:34 - Forrás: www.kisalfold.hu

A győri DAC együttese indulhat a megyei másodosztályban. Megújult a klub honlapja.

A DAC-Utánpótlás FC bár a második helyen végzett a csoportjában az elmúlt idényben, a megyei III. osztály két legjobb másodikjaként így is egyenes ágon szerzett jogot a megyei II. osztályú indulásra. Az 1912-ben alapított kék-fehérek élnek is a lehetőséggel: „Bízunk a fiataljainkban, bár régi játékosaink egy része visszatér, velük erősítünk" – mondja Arnold Csaba klubigazgató. Anyagiakban továbbra sem dúskálnak a klubnál, ám a marcalvárosi stadionért szerencsére nem kell bérleti díjat fizetniük, csak a víz- és villanyhasználat kerül pénzbe.

„Télen megtartottuk a százöt éves klub hagyományos rendezvényét, a DAC-bált, ami nagyon sikeres lett – folytatja Arnold Csaba. – Telt ház volt, ami a bevétel szempontjából sem mindegy, másrészt sokan a bál kapcsán döbbentek rá, hogy ez a klub nem szűnt meg, ha szerény körülmények között is, de sok lelkes ember révén létezik. Sokat köszönhetünk egykori játékosunknak, Horváth Ferencnek, aki a cégén keresztül támogatja a DAC-ot. A Gyirmóttal egy időben a pályán nagy ellenfelek voltunk, így még sportszerűbb tőle ez a gesztus."

Farkasházy László vezetésével jól működik az utánpótlás, 120 gyerek futballozik a DAC-nál az U14-es korosztállyal bezárólag. Az U19-es csapatot most szervezik, a régi dacosokból sokan újra itt játszanak.

„Győr önkormányzatától megkaptuk az engedélyt a városi címer használatára, így az bekerült a klub logójába – említi végül Arnold Csaba. – Megújult a honlapunk, ami dac1912.oldalunk.hu néven érhető el és ott vagyunk a legnagyobb közösségi portálon is. Őrizzük a hagyományokat és fejlődünk, hiszen az ég is akkor a legszebb, ha kék-fehér."
--------

Új támadó érkezett a DAC-hoz
2017-07-02 16:15 - Írta: Friesz Zsolt

A DAC legfrissebb igazolása: Csuti Tamás. A 27 éves támadó a 2014-2015-ös idényben már játszott a DAC-nál. Legutóbb az Abda SC-t erősítette. Üdvözöljük Tamást a klubnál!
--------

A DAC nyári programja

2017-06-24 12:00 - Írta: Arnold Csaba, Friesz Zsolt

Íme vázlatosan a DAC nyári menetrendje:

2017.07.10. -  Edzések kezdete
2017.07.15. -  Villámtorna Győrzámolyon. Résztvevő csapatok: Győrzámoly, Bácsa, DAC
2017.07.22. -  Héger Ádám Emléktorna a DAC-pályán
2017.08.05. -  Magyar Kupa, 1. forduló
2017.08.12. -  Győr-Moson-Sopron Megyei II. osztályú bajnokság kezdete, 1. forduló

Ha időközben bármilyen további program is biztossá válik, azt azonnal közölni fogjuk a klub honlapján és Facebook-oldalán.

Hajrá DAC !!!
--------

Héger Ádám Emléktorna
2017-06-17 21:00 - Írta: Arnold Csaba, Friesz Zsolt

2017. július 22-én megrendezésre kerül a Héger Ádám Emléktorna. Minden kedves érdeklődőt nagy szeretettel várunk a DAC műfüves pályáján.

A torna rendezője: DAC-Utánpótlás FC
A torna fővédnöke: Héger József
A torna védnökei: Kopp András, Farkasházy László, Arnold Csaba
A torna dátuma: 2017. július 22. (szombat)
A torna helyszíne: DAC műfüves pálya

Az emléktorna célja:

  • Tisztelgés a DAC-nál dolgozó tragikusan elhunyt fiatal kapustehetség emlékének
  • Hagyományteremtésként évente megrendezzük ezt a tornát a DAC-pályán
  • Játéklehetőség biztosítása alacsonyabb osztályú csapatoknak
  • Felkészülés elősegítése a bajnoki idényre
  • Sportbaráti kapcsolatok kiépítése

Résztvevő csapatok: Bajcs SE, Jobaháza SE, Héger Ádám Kapusiskola, DAC-Utánpótlás FC

Program:
16:00-16:45   DAC-Utánpótlás FC – Bajcs SE
16:50-17:35   Héger Ádám Kapusiskola – Jobaháza SE
17:40-18:25   Bronz-meccs
18:30-19:15   Döntő
19:25-kor       Eredményhírdetés
19:45-től        Rövid fogadás

Szabályok: A mérkőzések játékideje 45 perc, térfélcsere nélkül. A rendes játékidő döntetlenje után 3 büntető-rúgás, utána az első hiba dönt. Cserék: Mérkőzésenként 6 csere + 1 kapuscsere lehetséges

Díjazások: Minden csapat serlegdíjazásban részesül | A bajnok egy évig őrzi a Héger Ádám vándorserleget | MVP megválasztása és díjatása | Torna felfedezettjének díjazása | A legjobb kapus díjazása | Gólkirály díjazása
--------

DAC a megye II-ben !!!
2017-06-07 21:00 - Írta: Arnold Csaba, Friesz Zsolt

A következő szezont a megye II-ben folytatja a DAC!

Az MLSZ hivatalos közleménye alapján a DAC-Utánpótlás FC csapata egyenes ágon jogot szerzett az GY-M-S megyei II. osztályú indulásra! Mivel a kiírás szerint a csoportok kialakításánál a Megye III két legjobb másodikja is jogosult egyenes ági feljutásra, így a DAC a maga 82,5 %-os teljesítménnyel, magassan a legjobb mutatókkal rendelkezik az érintett klubok közül. Hajrá DAC a megye kettőben is !!! :)
--------

Szerencsétlen döntetlen: Dunasziget - DAC UP FC 1-1
2017-06-04 19:30 - Írta: Arnold Csaba, Friesz Zsolt

Nagy küzdelem, borzasztó idő és egy hosszabbításban bekapott szerencsétlen gól

Óriási vihar és eső zúdult a pályára, mintha az égiek is a hazai csapat védekezését segítenék! Az első félidőben aztán a csúszós talajon idegesen és kapkodva játszottunk és hagytuk ki sorba a helyzeteinket. A második félidőben óriási nyomás alá helyeztük a hazaiakat és a 75 percben Feczkó Áron góljával meg is szereztük a vezetést, A 93. percben azonban egy lecsorgó labdából a hazaiak kiegyenlítettek! A középkezdés után Németh Zoli ugrott ki és a kapussal szemben állva hátulról elkaszálták, amit a játékvezető már nem mert befújni, így sajnos a bajnoki címünk odalett, de a CSAPAT maximálisan odatette magát, mindenki a maximumot adta ki magából, de a szerencse ezen a napon nem minket támogatott! Így 1 ponttal lemaradva az ezüst érem jutott, ami szintén egy nagyon szép teljesítmény, de talán az mindent felülmúl,hogy a DAC jelezte,hogy élt, él és élni fog a jövőben is!

Dunasziget KSE - DAC UP FC 1:1 (0:0)
Dunasziget, Dunasziget SE sportpálya
2017.06.04. 17:00
Játékvezető: Strobl Péter

Dunasziget: Csuka, Takács, Cséfalvai, Marton, Enzsöl, Kovács, Nagy Roland, Rigó, Nagy Bálint, Cseh
Cserék: Nagy Bálint helyett Lobik (76')
DAC UP FC: Erbele, Szikrai, Pintér, Feczkó, Kiss, Tóth, Bankó, Markó, Kancsó, Szauder, Józsa
Vezetőedző: Kóbor Péter
Cserék: Markó helyett Nacsa (46'), Kancsó helyett Németh (61') és Kiss helyett Bódis (73')
Gólszerzök: Feczkó Áron (DAC) 75' és Enzsöl Róbert (Dunasziget) 92'
Sárga lap: Kiss Balázs (DAC) 69' és Rigó Ádám (Dunasziget) 84'.
--------

A tabella élén a DAC !!!
2017-05-31 19:00 - Írta: Friesz Zsolt

Miután a Szövetség a Hotel Lajta-Parkot pontlevonással büntette jogosulatlan játékos-játszatás miatt, csapatunk a tabella élére ugrott. Ha a hétvégén győz a csapat, akkor a feljutás az megye II-be már biztossá válik!
--------

Szomorú... DAC - Mosonudvar 3-0, játék nélkül
2017-05-28 19:30 - Írta: Arnold Csaba, Friesz Zsolt

A Mosonudvar nem állt ki a DAC ellen, így ez a meccs 3-0-s gólkülönbséggel lett a pályán kívül elkönyvelve, a DAC pedig megkapta a 3 pontot.

A mai meccs végeredménye ellenfél nélkül: 3-0, aminek nem nagyon tudunk örülni, ugyanis sem a gókirályi címért, sem a gólkülönbségünk javításáért nem volt lehetőségünk megküzdeni!

DAC UP FC - Mosonudvar 3:0
Győr, DAC sporttelep
2017.05.28. 17:00
A mérkőzés elmaradt, a hazaiak 3 pontot és 3-0-s gólkülönbséget könyvelhettek el.
--------

A szív diadala... Hédervár II - DAC UP FC 1-6
2017-05-20 19:30 - Írta: Arnold Csaba, Friesz Zsolt

Ez a meccs a szív diadala volt. A csapat a biztos vezetés tudatában sem állt le, és sportszerű játékkal küzdötte végig a mérkőzést.

A DAC rögtön magához ragadta a kezdeményezést és Pintér átadásából Józsa már a 7. percben megszerezte a vezetést. Nem álltunk le ,és fél óra elteltével Szauder éles tekerése egy védőn iránytváltoztatva élesen a kapuba vágódott. Rá egy percre Józsa került ajtó-ablak helyzetbe de a kapusba lőtt! A kipattanót a szemfüles Markó Dani vágta a hálóba! A lefújás előtti pillanatokban megint a DAC jött: Bankó Balázs szögletét Józsa a hálóba sodorta az ágyékával! ! 4-0.
A második félidőben a Matáv Sopront is megjárt Fülöp is pályára lépett a vendégeknél, de a helyzeteket mi hagytuk ki, aztán egy szabadrugás után a vendégek szépíteni tudtak! Ezután azonban Németh Zoli percei következtek, aki sorra kihagyhatatllan helyzetbe hozta társait, amiből Józsa Balázs újabb 2 gólt lőtt, így kialakítva a 1-6-os végeredményt!
Összességében egy nagyon nagy iramú élvezetes mérkőzésen talán a tavasz legjobb játékát nyújtó DAC ilyen arányban is megérdemelten nyert a keményen de sportszerűen küzdő ellenfelével szemben! Jäkl tanár úr parádés volt, Józsa 4 gólt rúgott Pintér Dávid pedig uralta a középpályát, a csapat pedig úgy küzdött ahogy azt minden DAC szurkoló elvárja.

Hédervár KSE II - DAC UP FC 1:6 (0:4)
Hédervár, Hédervár KSK sporttelepe
2017.05.20. 17:00
Játékvezető: Orbán Krisztina
Asszisztensek: Makkos Rozália, Cseresznyák Csaba Ádám

Hédervár II: Pintér, Fléner Viktor, Miksó, Markotics, Angyal, Horváth, Fléner Szilárd, Kiss Mihály, Sipos, Schweiger, Fehér
Cserék: Fehér helyett Fülöp (46'), Fléner Viktor helyett Kiss András (71'), Fléner Szilárd helyett Dobrovics (76') és Horváth helyett Takács (81')
Gólszerzők: Fléner Viktor (Hédervár) 55', Horváth Csaba (Hédervár) 31' öngól
DAC UP FC: Egyházi, Jäkl, Tóth, Szikrai, Pongrácz, Nacsa, Pintér, Bankó, Markó, Szauder, Józsa
Vezetőedző: Kóbor Péter
Cserék: Nacsa helyett Németh (58'), Markó helyett Kiss (76') és Tóth helyett Bódis (82')
Gólszerzök: Józsa Balázs (DAC) 7' 45' 80', 83' és Markó Dániel (DAC) 35'.
Sárga lapok: Schweiger Erik (Hédervár II) 40', Bankó Balázs (DAC) 54' és Fléner Szilárd (Hédervár II) 74'.
--------


Szenzációs !!! Győrújfalu II - DAC UP FC 0-10
2017-05-14 12:30 - Írta: Arnold Csaba, Friesz Zsolt

Tökéletes meccs volt. A csapatszellem győzelme egy karmester vezetésével, a helyszínen egy legendával és sok-sok góllal.

Az esélyeshez méltóan azonnal nagy iramot diktáltak Kóbor mester tanítványai akiknek ezúttal a pályán is volt egy igazi karmesterük Jäkl Antal személylében és szebbnél szebb gólokkal szórakoztatták a kilátogató közönséget! Nagyon örültünk neki,hogy egy igazi DAC legenda, Csollány Imre is elismerően beszélt fiatal csapatunkról aki a helyszinen tekintette meg a találkozót! A DAC egy percnyi kétséget sem hagyott arról,hogy ezen a napon ki a jobb!

Győrújfalu SE II - DAC UP FC 0:10 (0:5)
Győrújfalu, Győrújfalu SE sportpálya
2017.05.13. 17:00
Játékvezető: Halmai Kristóf
Asszisztensek: Nagy Zoltán, Szemerédi Balázs

Győrújfalu II: Bencsik, Vingler, Pack, Molnár, Horváth Tibor, Bernát, Szabados, Horváth Balázs, Fazekas, Szabó, Kocsis
DAC UP FC: Egyházi, Jäkl, Tóth, Szikrai, Pongrácz, Kiss, Pintér, Bankó, Kancsó, Szauder, Józsa
Vezetőedző: Kóbor Péter
Cserék: Jäkl helyett Markó (46'), Tóth helyett Nacsa (46'), Józsa helyett Németh (59'), Kancsó helyett Bódis (59') és Egyházi helyett Labidi (66')
Gólszerzök: Józsa Balázs (DAC) 2' 21' 50', Kancsó József (DAC) 12' 28', Pintér Dávid (DAC) 45', Markó Dániel (DAC) 51', Németh Zoltán (DAC) 78', Bódis Dávid 84' és Bankó Balázs 89'.
Sárga lap: Egyházi Péter (DAC) 33' és Molnár Tibor (Győrújfalu II) 38'.
--------


Kiütéses győzelem a Bácsa II ellen
2017-05-08 20:30 - Írta: Friesz Zsolt

Továbbra is tapad a Hotel Lajta-Parkra a DAC. A győri csapat aktuális áldozata a Bácsa II volt, melyet már az első félidőben "elintéztek" a kék-fehérek.

Józsa Balázs góljával a DAC már az első percben megszerezte a vezetést, sőt az első félidő végén a kék-fehérek 5-0-ás előnnyel vonultak az öltözőbe. A második félidőben az ellenfél mindössze egy gólt tudott lőni a győri gárdának, amelyet a DAC még két másik találattal "hálált" meg. A meccs játékosa Kancsó József lett, aki mesterhármassal köszönte meg az edző bizalmát. A félidei 5:0-ás biztos vezetés tudatában a DAC-nál összesen 4 játékos kapott lehetőséget a cserék után.

DAC UP FC - BÁCSA FC II 7:1 (5:0)
Győr, DAC sporttelep
2017.05.07. 17:00
Játékvezető: Nász Patrik
DAC: Egyházi, Tóth, Szikrai, Józsa, Pintér, Kiss, Feczkó, Kancsó, Pongrácz, Bankó, Tömböly
Edző: Kóbor Péter
Cserék: Tóth helyett Markó (46'), Szikrai helyett (46'), Feczkó helyett Nacsa (46'), Bakó helyett Németh (46'), Tömböly helyett Bódis (56'), Józsa helyett Labidi (72').
Bácsa II: Horváth, Pilikta, Dunai, Koller, Varga, Mehdi, Orbán, Bárány, Tiszauer, Bodó, Pethő
Cserék: Tiszauer helyett Orbán (31'), Mehdi helyett Kovács (53')
Gólszerzők: Józsa Balázs (DAC) 1', Pintér Dávid (DAC) 7', Tömböly Tamás (DAC) 22', Kancsó József (DAC) 33' 36' 60', Bodó Gábor (Bácsa II) 58', Labidi Marouane (DAC) 85'.
Sárga lap: Pilitka Dániel (Bácsa II) 34', Varga József (Bácsa II) 62', Pongrácz Dániel (DAC) 78'.
--------

Albérlőként, de létezik az idén 105 éves győri DAC
2017-02-28 15:02 - Forrás: Szeitz Tibor, www.kisalfold.hu

Néhány lelkes és önzetlen embernek köszönhetően éli meg 105. születésnapját a győri Dunántúli Atlétikai Club.

Idén 105 éves a győri Dunántúli Atlétikai Club. A patinás, egykor NB I/B-ben is szerepelt egyesület tulajdonképpen az ETO-nak, a Gyirmótnak és néhány szimpatizánsnak köszönhetően maradt életben. Az integrálos időszak után 2009 februárjában új tulajdonos érkezett a DAC-hoz. A klub akkor még NB II-ben szereplő felnőtt- együttesét a korábban Dunaújvárosban közreműködő Héger József képviselte magyar–német vegyes társaság szponzorálta. Később a feleannyi önkormányzati támogatásra hivatkozva felvetődött, hogy Sopronba költöztetik a csapatot. Az üzlet azonban meghiúsult. Az elutasított fellebbezést követően egyik osztályban sem indulhatott a DAC. Százéves fennállását 2012-ben a legalacsonyabb szinten ünnepelhette a győri klub. Ott sikerült megnyerni a bajnokságot, a 2012/2013-as idényben pedig már a megyei II. osztályban szerepelt és ezüstérmesként a következő idényben ismét feljebb léphetett a gárda. A megyei I. osztályban 14., majd 6., legutóbb 12. lett a csapat. Időközben az elnök-tulajdonos, Héger József bejelentette, nyártól nem kívánja tovább fenntartani a klubot. Indoklásában kiemelte, az önkormányzattól egy fillér támogatást sem kapott a győri egyesület.

A jelenleg NB III-as ETO – amely így még plusz egy műfüves játéktérrel gazdálkodhat – vette át a létesítmény fenntartását. Időközben a DAC-nál a Bozsik-programban szereplő fiatalok, a 14 évesek foglalkoztatására a korábbi gondnok és utánpótlás-vezető, az MTK-ból ismert egykori hétszeres válogatott labdarúgó, Farkasházy László alakított új kft.-t. Ennek jogán elindult egy csapat a megyei III. osztályban, amit a korábbi baráti kör tagjai, Arnold Csaba, Horváth Ernő és Marányi Ernő, a Kanadában élő Ivanovics Imre, valamint a mindenes-tréner, Kóbor Péter tartanak életben.

„Örülök, hogy több mint száz gyerek futballozhat továbbra is a DAC-ban, no meg, hogy megmaradt a felnőttcsapat is. Hajszálon múlt, hogy egyáltalán megmaradt az egyesület – kezdi Arnold Csaba. – Ha nem segít az ETO és a Gyirmót, lehet, már nem beszélhetnénk a DAC-ról. Igaz, albérletben vagyunk, de legalább otthon. Az ETO és Héger József is beleegyeztek, hogy használhassuk a pályát. Utóbbitól megkaptuk az összes szerelést is. A gyirmóti Horváth testvérek pedig, amikor még nem tudtuk, hogy maradhatunk a Pápai úton, beleegyeztek, hogy a klub stadionja lesz a telephelyünk, csak így indíthattunk csapatot. Nekünk most a rezsiről és a felnőttcsapat versenyeztetéséről kell gondoskodnunk. Megpróbálunk a magunk módján segíteni, most pénteken jótékonysági DAC-bált rendezünk a győri Kristály étteremben, ahová még várunk jelentkezőket. Ami biztos, remek kis társaság, igazi DAC-os közösség, jó szellemű csapat jött össze nálunk. Minden játékosunk tudta, milyen feltételek lesznek, mégis itt maradtak. Az edző, Kóbor Péter amolyan Minarik Edeként fogja össze a csapatot. A fiúk korábban még a Duna-parton, a töltésen is edzettek, ha kellett. Nagy terveink nincsenek, a bajnokságban jól állunk, jó lenne egy osztályt feljebb lépnünk” – tette hozzá Arnold Csaba.
--------

Nyártól megszűnhet a patinás DAC
2016-04-20 11:14 - Forrás: Szeitz Tibor, www.kisalfold.hu

Nem kap önkormányzati támogatást a győri DAC, ezért az egyesületet irányító Héger József távozik a klubtól. Szerinte nyáron akár meg is szűnhet a patinás együttes.

A múlt hétvégén megszerezte első tavaszi győzelmét a megyei I. osztályban szereplő DAC, ám mégsem lehet felhőtlen a kék-fehérek, illetve szurkolóik öröme, ugyanis  ismét veszélybe került az egykor szebb napokat látott patinás egyesület jövője. Héger József, a csapatot működtető kft. tulajdonosa nyártól befejezi a klub irányítását, s azt mondja, számára egyfajta üzenet, hogy idén sem kaptak az önkormányzattól anyagi támogatást.

„Egy év megszakítással kilenc esztendeje irányítom a nádorvárosi klubot. Dicsőségnek tartom, hogy sikerült benn tartani a csapatot az NB II-ben, viszont nagy kudarcként éltem meg, hogy ugyan nem a mi hibánkból, de adminisztrációs okok miatt nem szerepelhettünk tovább a másodosztályban. Újjá kellett építeni a klubot, a csapatot, s most már a megyei első osztályban futballozhatunk.

Azt mindenképp el kell mondanom, hogy ehhez több, a csapatot szerető győri szimpatizáns segítsége is kellett, nélkülük nem jutottunk volna el idáig. Nemrég azonban úgy döntöttem, a bajnokság végén  távozom. Több segítség nélkül nem lehet, felesleges pénzkidobás  fenntartani ezt a klubot. Idén is pályáztunk önkormányzati támogatásra, s tényleg dicséretes, hogy Győr  több mint kétszáznyolcvanmillió forintot ad a sportra, s ebből hetvenegymilliót költ a labdarúgásra, ám furcsa, hogy az egy-egy felnőtt férfi- és női csapatot, valamint utánpótlás-együtteseket működtető DAC-nak ebből egy fillér sem jutott.

Tavaly formai hibára hivatkozva nem kaptunk támogatást, így idén különösen odafigyeltünk a pályázatunkra, de most sem kaptunk semmit. Én ezt amolyan üzenetnek vélem, a városnak lehet, nincs szüksége a DAC-ra, ezért döntöttem a távozás mellett."

A Kisalföldben nemrég számoltunk be arról, melyek azok a sportszervezetek, valamint az utánpótlás-nevelés fejlesztését végző alapítványok, melyeket a győri közgyűlés döntése alapján a város anyagilag is támogat. Összesen 570 és fél millió forint igény érkezett az önkormányzathoz, amely  281 millió 100 ezer forintot oszt szét az egyesületek között. A győri futballklubok közül a Gyirmót FC  40 millió forintot kap, 15 millióval számolhat az ETO Futsal és Futball Club. A ménfőcsanaki labdarúgóknak 8, az Üstökösnek 6,5 millió forint  jut, s 1 millió forintot kap Győrszentiván csapata. A DAC ötmillió forintra nyújtott be pályázatot. Héger József szerint elképzelhető, hogy megszűnik a több mint százéves egyesület.

„Megadom a lehetőségét, hogy mások irányítsák tovább a DAC-ot. A jogokat tulajdonló kft.-t továbbadom, ha lesz rá jelentkező. A létesítmény eddig sem a mi tulajdonunk volt, az visszakerül az államhoz és nyilván a DAC új vezetése lehet majd az üzemeltető. Persze az is elképzelhető, hogy ilyen feltételekkel senkinek nem kell majd a klub. Hogy mi lesz akkor? Az, amit már az interneten egy aggódó szurkoló kiírt, s  megosztott:  »Száznégy évet élt a DAC...«"

Megkerestük a győri önkormányzatot, hogy megkérdezzük,  miért nem kapott támogatást a DAC. Tőlük többek között az alábbi válasz érkezett: „Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata a labdarúgósportra az idén is több százmillió forintot fordít, amelyben az utánpótlás-nevelés és a létesítményhasználat támogatása is szerepel. Ebben a támogatási rendszerben az idén az ETO labdarúgócsapat körül kialakult sajnálatos helyzetet is kezelni kellett az utánpótlásbázis megőrzésének érdekében. Az önkormányzatnak ezért nincs szégyenkeznivalója, azonban ennél több pénzt a labdarúgásra már nem fordíthatott. Az önkormányzat partner tud lenni abban, hogy a tao adta lehetőségeket a DAC is ki tudja használni céljaik elérése érdekében."
--------

Győzelemmel és előkelő hatodik hellyel zárta a DAC a 2014/2015-ös kiírást
2015-06-08 10:58:12 - Forrás: www.dac1912.hu

Az elmúlt hétvégén befejeződtek a Megyei I osztályú pontvadászat küzdelmei, amelyre összességében szép emlékekkel gondolhatnak vissza a DAC érzelmű szurkolók. Ehhez azonban természetesen az is szükséges, hogy az utolsó mérkőzésen győzzön a csapat, hiszen ez az utolsó emlék erről a szezonról. A feladat tehát adott volt, nyerni kellett Beleden, és akkor még a hatodik hely is elérhető, abban az estben, amennyiben a Bácsa pont nélkül marad a Lipót ellen. Így lett! Győztünk, győztünk, nagy küzdelemben, de elhoztuk a három pontot Beledről, tehát a srácok megtették amit lehetett, és a másik eredmény is szerencsésen alakult, így végül hatodikként zártuk a pontvadászatot.

BELED SE - DAC FOCI24 1:2 (1:1)
Beled: Hegyi, Abdai, Kiss Á.(Bakos), Németh, Torma, Szűcs (Balassa), Molnár, Dobos, Kiss D, Bödecs (Pinczés), Varga
Edző: Farkas Ferenc
DAC: Kiss, Kulcsár, Pintér, Mészáros, Kovács, Korsós, Tóth, Takács, Kalmár (Maróti), Rácz (Szalai), Leal
Edző: Rokob Péter
Gólszerzők: Németh Roland (Beled) 3', Pintér Dávid (DAC) 31', Kalmár Balázs (DAC) 47'. Sárga lap: Abdai Zoltán (Beled)
--------

UTÁNPÓTLÁS: most aztán igazán büszkék lehetünk, nemzetközi sikereket értek el a DAC fiataljai
2015-05-26 11:59:07 - Forrás: www.dac1912.hu

Pünkösd hétfőn került megrendezésre Ausztriában egy nemzetközi utánpótlás torna, ahol három korosztályban indult csapata a DAC 1912 SE-nek. Első alkalommal jutottak el fiataljaink a megmérettetésre, de bizonyára nagy örömmel fogunk visszatérni, hiszen kimagaslóan teljesítettek a srácok. Mindhárom korosztályban döntőt játszottunk, és az U8-as korcsoportban meg is szereztük az első helyet.

2015.05.24. 9:00-13:30 Ausztria Nemzetközi Torna U8 10 csapat
Résztvevő csapatok: SC Brauerei Piesting, Asta Oed, Willendorf, SV Schwechat, CSFA Malacky 1, CSFA Malacky 2, FC Polska Wien, Üstökös FC, Dunaszeg SE, DAC 1912 SE. Az U8-as korosztályunk végig nagyszerű játékkal, a döntőt 5-3-ra nyerve szerezte meg az első helyet.
2015.0524. 14:00-18:30 Ausztria Nemzetközi Torna U11 8 csapat
Résztvevő csapatok: SC Brauerei Piesting, FCM Traiskirchen, Üstökös FC, Dunaszeg SE, Willendorf, SV Kaiserebersdorf, NSG Altenmarkt, DAC 1912 SE. Csoport elsőként kerültünk a döntőbe, ahol a 0-0-ás végeredmény után büntetővel másodikok lettünk.
U10
Markt Piesting Cup U10-es korosztály.Korai ébredés,hosszú utazás. Csoportmérkőzések: Dac1912 SE-Sc Kaiserebersdorf 4-0 A mérkőzést végig irányítva a nagyobb játéktudással rendelkező csapat diadalmaskodott. A csoport második mérkőzésén Dac1912 SE-Sc Ortmann 8-0 Ilyen különbséggel is megérdemelten nyertünk.Az elődöntőben Dac1912 SE-KSV Ankerbrot 2-0. Küzdelmes mérkőzésen a jobban nyerni akaró csapat jutott a döntőbe!! Bár ezt a helyi "bírónak" majdnem sikerült megakadályoznia, hiszen az ellenfél csapata több, mint féltucat szabadrúgást végezhetett el a mi térfelünkről. A döntőben: Dac1912SE-Sv Schweat 0-1. Fordulatos mérkőzésen a helyzetét jobban kihasználó csapat nyert! Így csapatunk a második, nagyon előkelő helyet érte el!
Köszönjük a szülőknek a rugalmasságukat. Gratulálunk az egész csapatnak, hiszen az idén még nem sikerült a harmadiknál rosszabb helyen végeznünk, bármilyen tornán is indultunk.
GRATULÁLUNK!!!
--------
 


Ingyenes honlapkészítő

Ez a weboldal a www.oldalunk.hu honlapkészítővel készült.